Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

Surround
De BDP9500 heeft een ingebouwde decoder voor 7.1 surroundgeluid in de audioformaten Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD en DTS-HS Master Audio. Dus zelfs als je versterker dit niet ondersteunt kun je er toch gebruik van maken, op voorwaarde dat je versterker analoge ingangen heeft voor elk kanaal en dat je uiteraard de nodige analoge kabels aansluit tussen de BDP9500 en je versterker. Heb je een 5.1 surroundversterker met analoge ingangen dan sluit je de achterste linker- en rechter surroundkanalen niet aan. Via het menu kun je de balans tussen de verschillende kanalen eenvoudig instellen.

CD’s
Je kunt de BDP9500 uiteraard ook gebruiken om er audio-cd’s mee af te spelen. De geluidskwaliteit is erg goed dankzij de Burr-Brown D/A convertors en bijvoorbeeld een stuk beter dan die van onze redelijk oude Denon cd-speler. Natuurlijk moet de rest van je installatie ook van goede kwaliteit zijn, anders ga je geen verschil horen. Maar voor de hifi-liefhebber is het in elk geval goed nieuws dat deze Blu-ray speler ook een goede cd-speler is. SACD of DVD-Audio worden overigens niet ondersteund.

Weergavekwaliteit
Marvel 88DE2750 QDEO "Kyoto 2"De Philips BDP9500 maakt redelijk wat lawaai bij het opstarten, maar bij het afspelen heb je daar geen last van en is dit een erg stille speler, ondanks de ingebouwde kleine ventilator die permanent draait.
De Qdeo-chip maakt echt wel een verschil, al hangt dit ook sterk af van het bronmateriaal. Je kunt de beeldverwerking trouwens uitschakelen als je dat wil. Ook kun je experimenteren met verschillende instellingen, bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor tekenfilms, of voor natuurdocumentaires. Zelfs bij bepaald Blu-ray-titels merk je een verbetering met en zonder Qdeo. Beelden zien er scherper uit, zonder aan natuurlijkheid in te boeten. De BDP9500 biedt ook een erg goede en diepe zwartweergave, wat bij filmmateriaal erg belangrijk is.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.