TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje

5
132
TuneUp 2010

TuneUp 2010 (© ; licentie: )

Ongeveer een jaar geleden bespraken we TuneUp Utilities 2009. Ondertussen is versie 2010 beschikbaar. De software is compatibel met Windows XP, Vista en Windows 7. Tijdens onze test presteerde TuneUp Utilities 2009 goed. We bekijken nu welke impact TuneUp Utilities 2010 heeft op je systeem.

Hoewel de hardware steeds sneller wordt, blijven veel gebruikers last hebben van een trage pc. Toch ligt dat meestal aan een softwareprobleem in plaats van aan een hardwarprobleem. Een pc hardwarematig onderhouden beperkt zich meestal tot het stofvrij maken van de systeemkast. Dat is een werkje dat je vlot zelf kan uitvoeren met een bus droge perslucht.
Software onderhouden is vaak veel moeilijker. Als je dan beroep kan doen op software die deze klus (gedeeltelijk) uit handen neemt, sta je al een heel eind verder.

Trage pc’s
Hoe komt het dan dat een pc trager wordt door software? Na verloop van tijd installeren en verwijderen gebruikers veel software. Na het verwijderen blijft vaak heel wat onnodige data op het systeem achter. Denk daarbij aan tijdelijke bestanden, snelkoppelingen, oude registersleutels, …
Het register (de registry) van Windows is een soort database. Een grote database wordt veelal een logge database. Het register bestaat uit duizenden sleutels (verwijzingen). Nu is het niet zo dat je meteen het register moet induiken en zomaar sleutels gaan verwijderen, integendeel! Als je zonder grondige kennis gaat rommelen in het register, bestaat de kans dat software niet meer werkt of je pc gewoonweg niet meer opstart.
Gelukkig bestaat er software zoals de hier geteste TuneUp Utilities 2010 die dit op een intelligente manier voor jou kan doen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray speler van Philips verbetert video en geluid
Volgend artikelTotale bescherming dankzij McAfee

5 REACTIES

  1. Ik heb de volledige versie 2010 gekocht en deze werkte prima op mijn PC onder Windows XP : nadien bleek de PC stukken sneller op te starten en af te sluiten.
    Nadien heb ik de software ook op mijn Laptop onder Windows Vista gezet, waarop ook Linux/Ubunti v.8.10 geïnstalleerd was. na terug opstarten bleek deze niets meer te willen doen.
    Ik heb dan gelukkig met Ubunti (van op CD gestart) mijn persoonlijke files kunnen terug halen!

  2. Hallo,

    Mijn pc ging binnen voor onderhoud en ze hebben er TuneUp Utilities 2010 erop gezet van de website de demoversie. Wat gebeurt er als ik na 15 dagen besluit om het niet te kopen? Kan ik mijn computer nog normaal opstarten daarna? Ben ook bang om het te verwijderen en dat het dan helemaal niet meer zal opstarten. Wie kan mij helpen en mij gerust stellen. want ik ben een leek op dit gebied.

    Groetjes,

    Kelly

    • Geen enkel probleem. Je kunt het programma trouwens gewoon verwijderen via Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen: selecteer het in de lijst en kies verwijderen. Het zal dan worden gedeïnstalleerd en je kunt je computer gewoon verder gebruiken.

  3. “TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje”
    Hoe durft u?
    Wat een misleidende titel!

    Gelieve uw titel te wijzigen in:
    “TuneUp maakt Windows weer voor een tijdje gezond voor een prikje”

    En blijf aub met uw fikken en uw Windows-rommel van mijn linux-pc!

  4. Heb gelukkig eerst de demo geinstalleerd zag er leuk uit met vele aantrekkelijke tools maar vanaf de volgende dag continue meldingen in mijn vista64bit dat hij bepaalde tune up processen niet kan opstarten. opnieuw geinstalleerd , juist hetzelfde probleem

    heeft nog iemand dit probleem voor gehad?

Reacties zijn gesloten.