Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

In de doos
Philips BDP9500 tiptoetsenNaast de BDP9500 Blu-ray Disc player bevat de vijf kg zware doos een meertalige handleiding, een cd met de volledige handleiding, een demonstratie disc, een stroomkabel en een analoge audiokabel. Een HDMI-kabel moet je zelf nog kopen. Philips raadt aan een High Speed HDMI-kabel te gebruiken (1.3 of categorie 2) voor een optimale kwaliteit. Dergelijke kabel van Philips zelf hebben wij tijdens onze test ook gebruikt. De voorkant bevat een aan-uittoets en een eject, play- en pause-toets, allemaal uitgevoerd als tiptoetsen. Rechts vooraan is er ook een usb-poort waarop je een geheugenstaafje of een externe schijf kunt aansluiten. Wanneer de speler aanstaat, schijnt aan de onderkant een blauwkleurige led.

Uitzicht
De BDP9500 is mooi afgewerkt. De geborstelde aluminiumkast ziet er niet alleen stevig uit, maar is met zijn 3mm dikte ook erg stevig. Zware, met rubber beschermde voeten zorgen ervoor dat de BDP9500 stabiel staat. Binnenin bevat de kast meer lege dan volle ruimte. Desondanks zit er op de achterkant een kleine ventilator om de binnenkant af te koelen. Die maakt gelukkig weinig lawaai, maar persoonlijk zie we liever geen ventilatoren, want na langdurig gebruik kunnen die lawaai beginnen te maken, of zelfs de geest geven. De elektronica  in de BDP9500 is wel mooi afgeschermd en ingedeeld.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.