Philips BDP9500 Blu-ray Disc Player review

Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
Philips BDP9500 Blu-ray Disc speler

Philips BDP9500 Blu-ray Disc speler (© ; licentie: )

Philips BDP9500 Blu-ray Disc speler biedt allerlei snufjes die de video- en geluidsweergave moeten verbeteren, ook van gewone dvd’s, cd’s en internet-video’s en -audio. Een test.

Blu-ray, de opvolger van DVD, kan niet het succes van zijn voorganger evenaren, maar toch komen er regelmatig nieuwe Blu-ray Disc players op de markt. Philips heeft met de BDP9500 een nieuw topmodel met een extra goed bouwkwaliteit en allerlei elektronische snufjes om de weergave van video en audio te verbeteren en op te waarderen. Zo bevat de BDP9500 de nieuwste videochip van specialist Marvel, de 88DE2750 QDEO “Kyoto 2”. Die probeert met behulp van de Marvel “QuiteVideo”-technologie alle soorten beelden op te waarderen, door ruis te verwijderen, details te verscherpen, digitale storingen uit te schakelen en trillingen te onderdrukken. Dit lukt in de nieuwe versie ook wanneer de speler beelden in de hoogste kwaliteit weergeeft: 1080p HD-video aan 24 beelden per seconde en met progressive scan-uitvoer. Maar de chip kan ook beelden in lagere resolutie zoals die van gewone dvd-video’s opwaarderen.
Ook aan de geluidskant bevat de BDP9500 iets speciaals, namelijk hoogwaardige analoog-digitaal (A/D) convertors voor elk audiokanaal van de Amerikaanse geluidsspecialist Burr-Brown Corporation.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.