Compact geheugenstaafje met veel ruimte

1
56
SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive

SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive (© ; licentie: )

SanDisk UltraBackup is een geheugenstaafje niet groter dan een flinke mannenduim met veel opslagruimte en met ingebouwde back-upsoftware die je met een druk op de knop activeert.

De SanDisk geheugenstick is verkrijgbaar in capaciteiten van 8 tot 64 GB. De usb-aansluiting schuift in de stick als je hem niet gebruikt, zodat er geen vuil kan inkruipen en hij niet beschadigd kan raken. Het geheugenstaafje werkt op alle computers met een usb-poort, maar de automatische back-upfunctie functioneert alleen op Windows-pc’s. Ze gebruikt Sandisk’s gepatenteerde U3-technologie, waarmee allerlei applicaties direct vanaf een geheugenstaafje kunnen worden gestart zonder dat er eerst iets hoeft te worden geïnstalleerd. Naast een direct uit te voeren back-upprogramma staat er ook een encryptieprogramma op de stick waarmee je gegevens kan versleutelen. Andere direct uitvoerbare Windows-applicaties kun je downloaden van de website u3.sandisk.com. Sommige daarvan zijn gratis, voor andere moet je betalen.

Back-up
De meegeleverde SanDisk Backup software is bedoeld om er snel en eenvoudig de inhoud van de ‘Mijn Documenten’ (‘My Documents’)-folder mee te kunnen veilig stellen. Je kunt kiezen om alle documenten in die folder te back-uppen, maar je kunt ook het type document aanvinken (teksten, rekenbladen, foto’s, presentaties, video’s, muziek). Het programma berekent snel hoeveel ruimte er nodig is voor de back-up. Het is mogelijk een filter in te stellen die bestanden van een zekere omvang niet back-upt. Ook kun je tot tien verschillende versies van eenzelfde bestand bewaren. Druk je liever niet telkens op de knop, dan kun je een en ander ook zo instellen dat de back-up automatisch start telkens wanneer je de stick in de usb-sleuf van uw pc steekt.

1
2
Vorig artikelPotige camera met HD-opnamefunctie
Volgend artikelScanners: niet alleen in luchthavens, ook bij Aldi!
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.