Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

Je kunt direct bladeren in alle folders op de drive, maar de speler toont ook aparte menu’s waarin alle video’s, foto’s en digitale audiobestanden op de schijf gegroepeerd worden. De toegang tot de usb-schijf werkt erg snel en ook het opstarten van een video of audio werkt vlot. Ondersteunde formaten zijn jpg & jpeg voor foto’s, aac, mp3 & wma voor audio (met inbegrip van ID3-informatie) en H.264, MPEG2, VC-1, DivX Ultra, AVCHD, MKV, WMV voor video.
Het is mogelijk tegelijk muziek en foto’s weer te geven. Via het menu is het ook mogelijk foto’s te draaien, of de snelheid van de diaweergave in te stellen. Voor- en achteruitspoelen in geluid- en videobestanden werkt vlot. De speler onthoudt ook de laatste positie in een videobestand zolang je geen ander bestand hebt bekeken.

Blu-ray Discs
Het opstarten van de speler duurt ongeveer 19 seconden. Een Blu-ray Disc begint na ongeveer 12 seconden met afspelen. De hoogste kwaliteit is zoals we in de inleiding al vertelden HD 1080p aan 24 beelden per seconde en met progressive scan (dus zonder interliniëring). Je tv moet dit natuurlijk allemaal ondersteunen en je moet een HDMI 1.3 kabel of beter gebruiken om deze kwaliteit te kunnen halen. De BDP9500 ondersteunt verder ook deze videoresoluties: gewone 1080p, 1080i, 720p, 480i/576p en 480i/576i. Normaal regelt de speler dit allemaal zelf, maar via het menu of via een knop op de afstandsbediening kun je ook zelf tussen deze weergavesystemen kiezen.

Philips BDP9500 Blu-ray Disc speler

Philips BDP9500 Blu-ray Disc speler (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.