Internetprotocols (deel 4)

4
72
Dit artikel is deel 25 van 35 in het DiskIdee dossier Netwerken ontsluierd (cursus)
DossiernavigatieInternetprotocols (deel 3)Internetprotocols (deel 5)

3. UPDATEFASE

Nu komt de POP3-sessie automatisch in de updatefase terecht. Deze fase speelt zich alleen langs de kant van de server af; wat de client betreft is de sessie eigenlijk al afgelopen (al is de sessie zelf nog actief!). In de updatefase zal de POP3-server de berichten die met het DELE-bevel gemarkeerd werden effectief wissen en de vergrendelde mailbox terug vrijgeven. Daarna wordt de tcp-verbinding verbroken.

Moeilijker dan dit is het niet. Nu weet je meteen ook hoe die piepkleine POP3-bewakers op je desktop werken: ze melden je hoeveel berichten er in je mailbox staan en eventueel hoeveel plaats dat in beslag neemt. Die sturen dus gewoon om de zoveel tijd een STAT-bevel naar de POP3-server!
Als je graag alles wil nalezen over de POP3-standaard, verwijs ik je graag naar de RFC-documenten terzake (bijvoorbeeld nummer 1939).

1
2
3
4
5
Vorig artikelInternetprotocols (deel 5)
Volgend artikelInternetprotocols (deel 3)

4 REACTIES

  1. Niet rechtstreeks op dit artikel maar ik ben erop gestoten door een ander probleem en zoek hulp.
    Ik zocht namelijk op internet naar cyclische redundantiecontrole want ik heb vakantiefoto\’s op cd-rom geschreven en nu kan ik ze niet meer oproepen. Mijn hele pc draait steeds vast op die cd-rom en telkens komt dezelfde opmerking naar boven: \”Error: cyclische redundantiecontrole\” Kan iemand mij hier mee helpen? Bestaat er een oplossing voor zodat ik toch mijn foto\’s terugheb? De cd-rom is licht gekrast maar vooral, hij vertoont rare donkergrijze vlekjes ter grootte van 1 mm² die er precies binnenin zitten. Kan die cd-rom hersteld worden en zijn de CD-rom hersteldiensten betrouwbaar en vragen zij geen veel te dure prijzen??? Ikzelf ben eerder een PC-leek, toch wat zulk \’n stoten betreft.

Reacties zijn gesloten.