Werkgroep NAS met Windows Storage Server 2008 R2 Essentials

0
92

De bedoeling is dat je de installatie en het beheer zelf kunt doen. De LaCie 5big Office+ is verkrijgbaar in capaciteiten van 2 tot 10 TB. De 2 TB versie met enkele harde schijf kost € 749. De 10 TB versie met vijf harde schijven kost € 1509 inclusief btw. In tegenstelling tot bij oudere NAS’en van dit merk kun je bij deze ook harde schijven van andere merken dan van LaCie zelf toevoegen of vervangen. Van deze NAS is verder een goedkopere versie beschikbaar met Windows Home Server 2011 als besturingssysteem. Deze LaCie 5big Office (dus zonder “plus”)  is bedoeld voor maximaal 10 thuisgebruikers en heeft een single-core 64-bit processor. Wij hebben de 10 TB uitvoering van de plus-versie voor kleinere bedrijven en werkgroepen getest.

LaCie 5big Office+ two-views

LaCie 5big Office+ two-views (© ; licentie: )

 
Design

LaCie houdt voor de 5big Office+ vast aan het wat ons betreft geslaagde design van de Britse ontwerper Neil Poulton: een compacte aluminium kubus met een grote blauwe knop op de voorkant, waarachter zich ook een status-led bevindt. Met die knop kan de NAS worden in- en uitgeschakeld. Alle aansluitingen en de toegangen tot de vijf schijfbaaien vinden we terug op de achterkant. De NAS heeft 3 USB 2.0 aansluitingen, 1 eSATA-poort en twee gigabit Ethernet-poorten. Ook kun je een VGA-monitor aansluiten. Intern gebruikt deze NAS een Dual-core 64-bit Intel Atom processor, draaiend aan 1,6 GHz en voorzien van 2 GB RAM. Deze NAS doet zijn werk fluisterstil en kan dus gewoon ergens op een bureau neergepoot worden. Ondersteunde RAID-standen zijn RAID0, 1, 5 en 5+spare. (Meer uitleg over RAID.)

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMedion tablet opnieuw verkrijgbaar bij Aldi Nederland
Volgend artikelInkjetprinter en -multifunctional voor zakelijk gebruik van Epson
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.