Superdesktop haalt 7,5 punten op Windows Experience Index

2
265

Lian Li PC-B10

De WEI of Windows Experience Index geeft aan hoe snel een pc presteert onder Windows Vista en Windows 7. De maximale WEI is volgens Microsoft 7,9. Tones.be, computershop gespecialiseerd in zeer krachtige zelfbouw-pc’s, bouwde voor ons een desktop-pc met een WEI van 7,5. Die erg hoge score is onder andere te danken aan de allernieuwste Intel i7 ‘Gulftown’ processor met zes kernen. Een test!

Tenzij je een computerfreak bent, lig je wellicht niet wakker van de persberichten die Intel elk halfjaar uitstuurt over weer een nieuwe, nog krachtige processor. Bijvoorbeeld de eerder dit jaar geïntroduceerde Intel i7 ‘Gulftown’ processor, met zes aparte processorkernen en twaalf processor-threads. Maar wat gebeurt er als als je die superkrachtige processor in Core i7 Extreme X980 Revisie B1-uitvoering combineert met andere tophardware, zoals de snelste nVidia-videokaart die er momenteel op de markt is, of solid state disks (ssd’s) in een RAID0-uitvoering? Dan krijg je een desktop-pc met zieke prestatiescores in alle mogelijke benchmarks. En uiteraard met een even ziek prijskaartje. Hierna lees je er alles over.

Zes processorkernen
In mei 2005 lanceerden zowel Intel als AMD de eerste processoren met twee kernen. Simpel voorgesteld komt het erop neer dat twee processoren verpakt worden in één processor. Dat is mogelijk omdat de verbindingen tussen alle onderdelen van een processor steeds smaller worden. Je kunt dus meer kracht kwijt in dezelfde verpakking. Anderhalf jaar later in 2007 pakte Intel uit met processoren met vier kernen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSlanke en energiezuinige monitoren met led-technologie
Volgend artikelLuidsprekerset in attractief ontwerp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Vindt het een beetje vreemd dat deze PC een reviewscore van 96% krijgt, prijs kwaliteit ben ik daar niet mee eens. Ik heb een systeem dat de helft van de prijs kost en op de Windows Performance index 7,7 scoort :
    Processor : Intel i7-X980
    Moederbord : Asus Rampage III Extreme
    Geheugen : 3 x 2 Gb Corsair 1066Mhz geheugen
    Grafische kaart : Ati Radeon 5970
    Harddisks : 1 x Intel X25-M 80 Gb, 1 x Western Digital Velociraptor 600 Gb, 1 x Samsung Spinpoint 1,5 Tb
    Behuizing : Coolermaster HAF-922
    Geen vloeistofkoeling wel een degelijke cooler voor de processor : Scythe Mugen

    Kostprijs van dit systeem : 3300 Euro

    • We gaven de punten voor de prestaties. De prijs van dit voorbeeldsysteem wordt enorm opgedreven door de nVidia kaart die vooral bedoeld is voor Cad, 3D modelleren etc. en die een beetje overdreven is als je vooral games speelt (kost op zich al 1500 euro denk ik) en de ssd’s die natuurlijk pakken duurder zijn dan gewone harde schijven. Uiteraard kan je een even snel systeem bouwen voor minder geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.