3D-foto’s en video’s maken met een compactcamera met touchscherm

0
60
In 2D kan je vier keuzes maken wanneer je de opnametoets aanraakt

In 2D kan je vier keuzes maken wanneer je de opnametoets aanraakt (© ; licentie: )

Wanneer je in 2D opnames maakt, wijkt het stramien engiszins af doordat je nog vier opnamekeuzes kan maken wanneer je de opnametoets aanraakt. In 2D biedt de camera immers vier opnamefuncties: Normaal, iA (intelligent Automatisch), Dubbelopname (groothoek en zoom) en Scène. De iA-functie neemt alles in handen en is bedoeld voor de beginnende fotograaf. Bij Normaal kan je zelf de meeste instellingen bepalen. Met de dubbelopname buit de camera het voordeel van de twee lenzen uit: simultaan worden beelden met verschillende gezichtshoeken opgenomen. Zoals de meeste compactcamera’s biedt de 3D1 ook een heleboel scèneprogramma’s, maar liefs 24, gaande van ‘landschap’ en ‘portret’ tot ‘baby’, ‘voedsel’ of ‘party’. Ook enkele artistieke effecten kan je hier kiezen, zoals ‘film grain’ of ‘pinhole’. Een van de opvallende scèneprogramma’s is ‘Handheld Night Shot” voor het maken van opnamen ’s nachts zonder dat je een statief dient te gebruiken. De camera maakt na het indrukken van de ontspanknop tien opnamen achter elkaar. De software in de camera stelt er één enkel beeld mee samen.

Twee beelden in één tijd gemaakt met de debbelopname: groothoek en zoom

Twee beelden in één tijd gemaakt met de debbelopname: groothoek en zoom (© ; licentie: )

 
Gebruiksgemak

Het maken van opnamen met de touchbediening van de Lumix is vergelijkbaar met de knoppenbediening bij andere compactcamera’s, alleen moet je in plaats van fysieke toetsen de aanraaktoetsen op het scherm gebruiken.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBrowsen zonder scherm aan te raken met Xperia smartphone
Volgend artikelOpslagsysteem met snelle Thunderbolt-poorten van Western Digital
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.