3D-foto’s en video’s maken met een compactcamera met touchscherm

0
60
 
Design

Panasonics 3D-camera heeft een compact en strak ontwerp in een rechthoekige behuizing (108 x 58,5 x 24,1 mm). De twee 25mm groothoeklenzen worden beschermd door een lensdeksel dat over de hele breedte van de voorzijde loopt. Bovenop de camera vind je helemaal rechts de met een rode kleur aangeduide videotoets, daarnaast de grotere sluitertoets waar een zoomhendel omheen zit en tot slot de aan/uittoets. Helemaal links bovenaan zie je het roostertje van de ingebouwde luidspreker. Daarnaast zitten nog de linker- en rechtermicrofoon.

Bovenaanzicht Panasonic Lumix DMC-3D1

Bovenaanzicht Panasonic Lumix DMC-3D1 (© ; licentie: )

De achterzijde van de Lumix DMX-3D1 wordt bijna helemaal in beslag genomen door het 3,5-inch (8,8 cm) lcd-scherm. Vermits de bediening vrijwel volledig gebeurt via het touchscherm, zit er nog slechts één schakelaar op de achterzijde waarmee je kunt kiezen tussen 3D- of 2D-opname.

Het minimalistisch design van de achterzijde: touchscherm en 2D/3D-schakelaar

Het minimalistisch design van de achterzijde: touchscherm en 2D/3D-schakelaar (© ; licentie: )

Rechts op het camerahuis zit nog een klepje waarachter de mini-usb- en hdmi-aansluiting verstopt zitten. Onderaan bevinden zich het compartiment voor batterij en SD-geheugenkaartje en een statiefbevestiging.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBrowsen zonder scherm aan te raken met Xperia smartphone
Volgend artikelOpslagsysteem met snelle Thunderbolt-poorten van Western Digital
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.