3D-foto’s en video’s maken met een compactcamera met touchscherm

0
60
 
Bediening

Je zet de camera aan en uit door het lensdeksel naar beneden en weer naar boven te schuiven. De aan/uittoets boven op het toestel kan je ook gebruiken, maar dan krijg je de melding “Schuif het lensdeksel omlaag”. Die toets is wel nodig als je het lensdeksel omlaag hebt laten staan en de camera in slaapstand is gegaan (als je dat hebt ingesteld). Vermits steeds meer apparaten uitgerust zijn met een touchinterface, zal de bediening van de Lumix DMC-3Dl voor de meeste mensen geen probleem vormen. Wie dit toestel koopt zonder touchervaring, zal wellicht de beknopte gebruiksaanwijzing moeten bestuderen. De volledige handleiding staat op de meegeleverde cd-rom en kan je dus niet eenvoudig meenemen om zaken uit te proberen, terwijl je met de 3D-camera op stap bent (tenzij je bereid bent een boompje te slopen door de handleiding af te drukken).

Je zet de camera aan door de lensbescherming naar beneden te schuiven

Je zet de camera aan door de lensbescherming naar beneden te schuiven (© ; licentie: )

Je schakelt tussen opnamen maken en opnamen afspelen met respectievelijk de roodgekleurde opnametoets en groengekleurde afspeeltoets rechts op het scherm. Links op het scherm vind je de menutoets die je naar de instellingen leidt. Je krijgt hiermee ook de keuze de setup-instellingen van de camera te wijzingen. Het opname-, afspeel- en setupmenu hebben een identiek ontwerp. Onderaan het scherm zie je pictogrammen. Als je ze aanraakt, verschijnt erboven de keuzes die je kan maken.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBrowsen zonder scherm aan te raken met Xperia smartphone
Volgend artikelOpslagsysteem met snelle Thunderbolt-poorten van Western Digital
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.