3D-foto’s en video’s maken met een compactcamera met touchscherm

0
60

De Lumix DMC-3D1 laat toe om twee extra pictogrammen links op het scherm te plaatsen door ze vanuit het menu te slepen. Wil je bijvoorbeeld controle over de Autofocus-keuze, witbalans of de ISO-waarde, dan kan je met deze pictogrammen sneller naar de instellingen ervan. Welke ‘shortcuts’ je op het scherm kan plaatsen, is evenwel afhankelijk van de gekozen opnamemodus. In de modus Normaal heb je de meeste keuze. Met al die pictogrammen op het scherm is het vaak nog moeilijk je onderwerp goed te bekijken. Daarom is er links onderaan een ‘Disp.’-toets waarmee je kunt bepalen hoeveel informatie je op het scherm wil zien.

Opnamen met de verschillende ISO-waarden (van ISO 100 tot ISO 3200)

Opnamen met de verschillende ISO-waarden (van ISO 100 tot ISO 3200) (© ; licentie: )

Door het aanraakscherm van de DMC-3D1 kan je ook opteren om het scherm als sluitertoets te gebruiken. Je kunt het activeren middels een pictogram onderaan het scherm. Persoonlijk zijn we er niet echt een fan van. Als je klikt op het scherm, wordt meteen een opname gemaakt en het geeft het gevoel alsof je de opname niet echt in de hand houdt.
Door het veelvuldig gebruik van het touchscherm, dat veel stroom verbruikt, is de batterij snel leeg, een nadeel dat ook smartphonegebruikers kennen. Een extra exemplaar is dus zeker geen overbodige luxe. Gelukkig levert Panasonic een batterijlader bij de camera, zodat je altijd een geladen batterij ter beschikking hebt.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBrowsen zonder scherm aan te raken met Xperia smartphone
Volgend artikelOpslagsysteem met snelle Thunderbolt-poorten van Western Digital
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.