D-SLR voor de gepassioneerde fotograaf

0
79
Nikon D7000

Nikon D7000 (© ; licentie: )

De D7000 is de nieuwste spiegelreflex van Nikon en is uitgerust met een nieuw ontwikkelde Nikon DX-formaat CMOS-beeldsensor met 16,2 miljoen pixels en de nieuwe EXPEED beeldprocessor.

De Nikon D7000 heeft een duurzame body in magnesiumlegering. De nieuwe 16,2 megalxel DX-formaat CMOS-beeldsensor en de EXPEED 2 beeldprocessor moeten garant staan voor kwalitatieve opnamen. De ISO-gevoeligheid van 100 to 6400 (uitbreidbaar tot 25600) maakt het mogelijk snel bewegende onderwerpen en bij weinig licht te fotograferen, zelfs zonder de flitser te gebruiken. De camera heeft een 3-inch (7,5 cm) VGA LCD-scherm met circa 920.000 beeldpunten en een 170° kijkhoek. De D7000 is uitgerust met twee SD-geheugenkaartsleuven zodat je de opslag van beelden en video’s kan beheren zoals je zelf verkiest: je kunt de beeldformaten gescheiden houden of altijd verzekerd zijn van back-upruimte. Nikon’s nieuwe spiegelreflex heeft ook het nieuw ontwikkelde AF-systeem met 39 scherpstelpunten waaronder 9 kruissensoren in het midden. De D700 is uitgerust met de nieuwe RGB-meetsensor met 2016 pixels en biedt snelle continu-opnamen met 6 beelden per seconde.

Full HD D-film
De D7000 heeft een filmopnameknop en kan video vastleggen in Full HD (1080p). De AF-F-stand maakt continue scherpstelling tijdens filmopnamen mogelijk. De beelden worden vastgelegd met MPEG4 AVC/H.264-compressie en de camera heeft een stereomicrofoonaansluiting voor geluidsopnamen van hoge kwaliteit. Ook heeft de camera ingebouwde filmbewerkingsfuncties. De D7000 is uitgerust met een HDMI-aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon D7000 heeft een adviesprijs van € 1.150 voor de body. De camera ondersteunt een grote verscheidenheid aan NIKKOR-objectieven.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGamma telefoontoestellen zonder toeters en… bellen
Volgend artikelSlanke Walkman
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.