Nieuw topmodel in Canon’s basisgamma D-SLR-camera’s

0
25
Canon EOS 600D

Canon EOS 600D (© ; licentie: )

De nieuwe EOS spiegelreflex van Canon biedt naast een reeks automatische opnameprogramma’s ook een gids om je alle mogelijkheden van de camera te leren gebruiken. Daarnaast kondigt Canon ook nog een nieuw instapmodel D-SLR aan.

De Canon EOS 600D heeft een 18 megapixel CMOS sensor die samenwerkt met de 14-bit DIGIC 4-beeldverwerking. Het ISO-bereik van 100 tot 6400 kan worden uitgebreid tot 12800, zodat de camera ook opnames bij weinig licht kan maken. Met de nieuwe EOS D-SLR kan je ook actiescènes vastleggen met een snelheid van 3,7 frames per seconde (fps). Het 9-punts Auto Focus moet zorgen voor scherpe details. Voor een nog nauwkeurigere scherpstelling heeft de 600D een extragevoelige centrale AF-sensor. De camera heeft ook het iFCL-meetsysteem van de semiprofessionele EOS 7D.
Met het Scene Intelligent Auto programma analyseert de camera de scène en kiest hij automatisch de beste instellingen om de foto te maken. Met Basic + kan je de gewenste sfeer kiezen uit acht verschillende opties, waaronder ‘Warm’, ‘Cool’ of ‘Intens’. Het menusysteem van de EOS 600D heeft nu ook een Feature Guide. Beginners krijgen hiermee een beknopte beschrijving van alle belangrijke instellingen en hun effect, zodat je de camera leert kennen terwijl je hem hanteert.

Full HD
De EOS 600D heeft een Vari-angle ClearView lcd-scherm van 3 inch (7,7 cm) met 3:2 ratio en een resolutie van 1,04 miljoen dots. Het heeft een scharnier zodat je ook kan fotograferen vanuit een hele reeks ongebruikelijke hoeken of wanneer je een statief gebruikt. De camera ondersteunt Full HD-filmopnames (1080p). Een nieuwe Movie Digital Zoom-functie maakt het mogelijk ook verafgelegen voorwerpen te filmen. Met de Video Snapshot-modus kun je videobeelden in segmenten van twee, vier of acht seconden maken. De clips worden opgeslagen in een Video Snapshot Album en kan je combineren tot één film. Je kan er ook een soundtrack aan toevoegen door te kiezen uit tracks die je uploadt op de camera. Het resultaat kan je bekijken op het lcd-scherm van de camera of op een HD-tv via de ingebouwde mini HDMI-aansluiting.
De Canon EOS 600D ondersteunt de EF-lenzen met meer dan 60 lenzen en een waaier aan accessoires. Samen met de EOS 600D wordt ook de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II lens gelanceerd. Alle specificaties van de nieuwe EOS 600D vind je via deze link.

EOS 1100D
Canon lanceert ook een nieuw instapmodel met de EOS 1100D. Deze 12 megapixel spiegelreflexcamera heeft ook de Digic 4 processor, 9-punts Auto Focus sensor en het iFCL-meetsysteem. De camera heeft een 2,7-inch lcd-scherm met 230.000 dots en kan 720p HD video opnemen. Alle specificaties van de nieuwe EOS 1100D vind je via deze link.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon EOS 600D met 18-55 mm IS II kitlens is beschikbaar in maart voor een adviesprijs van € 969.
De Canon EOS 1100D met 18-55 mm IS II kitlens is beschikbaar in april voor een adviesprijs van € 579.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelEen praatje met een draak
Volgend artikelGoogle Translate stapt dichter bij Universal Translator uit Star Trek
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.