Een praatje met een draak

0
108
Nuance Dragon NaturallySpeaking 11

Nuance Dragon NaturallySpeaking 11 (© ; licentie: )

Nee, voor sprekende draken moet je bij Walt Disney zijn. Wij hebben het hier over Dragon NaturallySpeaking van Nuance, dat zopas versie 11 introduceerde en die we in deze test stevig aan de tand voelen.

Een goede twee jaar geleden testten we de vorige versie, Dragon NaturallySpeaking 10. We waren toen al onder de indruk van de mogelijkheden van spraakherkenning, we zijn nu dan ook erg benieuwd naar de prestaties van deze nieuwe versie. O ja, op hun website kan je natuurlijk lezen dat deze versie sneller, nauwkeuriger, kortom beter is. Het tegengestelde zou ons pas echt verbazen. Voor de test gebruikten we de Professional versie, maar laat ons duidelijk zijn: de spraakherkenningssoftware is in alle versies identiek. De goedkoopste versie zal dus niet méér fouten maken dan de allerduurste, het verschil zit enkel in de extra mogelijkheden.

De meegeleverde Andrea Anti-noise NC-181 headset

De meegeleverde Andrea Anti-noise NC-181 headset (© ; licentie: )

In de doos
In de doos vinden we een dvd met de software. Op de dvd staat ook een volledige en erg duidelijke handleiding in pdf formaat, 132 pagina’s lang. Die hoef je gelukkig niet helemaal door te nemen want in de doos zit ook nog een referentiekaart met een beknopte installatieprocedure en de meest voorkomende commando’s. Die lijst is uitgebreider dan in de vorige versie, een hele verbetering, want in versie 10 was die echt tè beknopt. Als je iets niet wist moest je telkens in de handleiding duiken.
Verder zit er in de doos nog een headset van het merk Andrea type Low-Noise 181 “Made in China”. Die zit best prettig en uit de test blijkt hij uitstekend geschikt te zijn voor zijn taak. De headset is voorzien van twee normale 3,5 mm pluggen, eentje voor de microfoon (of line)-ingang en eentje voor de koptelefoon-uitgang. Er wordt ook een vrij merkwaardige adapter meegeleverd waardoor deze headset ook geschikt is voor een USB aansluiting.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelKleurenmultifunctionals voor werkgroepen en KMO/MKB
Volgend artikelNieuw topmodel in Canon’s basisgamma D-SLR-camera’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.