BlackBerry smartphone met trackpad voor het fijnere vingerwerk

0
93

 
Gebruikersinterface en besturingssysteem

De BlackBerry Torch 9860 draait op het door RIM ontwikkelde BlackBerry OS 7. Dankzij deze laatste versie van BlackBerry OS en de 1,2 GHz processor kan je genieten van een vlotte gebruikservaring. De gebruikersinterface is opgevat in panelen die ingeklapt ongeveer een derde van het scherm in beslag nemen. Via de BlackBerry-menutoets kan je de panelen beheren en aanduiden welke zichtbaar moeten zijn op het home-screen.
Standaard zijn de vijf beschikbare panelen zichtbaar: ‘Alles’, ‘Favorieten’, ‘Media’, ‘Downloads’ en ‘Regelmatig’. Door de panelen bladeren gaat erg vlot en door ze naar boven te slepen, maximaliseren de panelen. Toch merk je dat het besturingssysteem niet volledig is aangepast aan een aanraakscherm, maar dat hoeft niet perse een nadeel te zijn. Als fervent Android-gebruiker mis ik vaak een trackball of trackpad, vooral bij gebruik van de webbrowser. De BlackBerry Torch 9860 beschikt wel over een optisch trackpad en dat biedt zo zijn voordelen inzake gebruiksgemak.
Door op de klokweergave te tikken, krijg je meteen toegang tot onder meer de verbindingsinstellingen en de wekfunctie.

 
Schermkwaliteit en tekstinvoer

Het 3,7-inch aanraakscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels (WVGA) is erg duidelijk en helder. Toch is een groter scherm zoals dat van de Samsung Galaxy SII (4,3 inch) handiger. Het virtuele toetsenbord van de BlackBerry Torch 9860 is in portretmode beduidend kleiner dan dat van de Galaxy SII. Tekst invoeren vergt daardoor ook iets meer oefening en geduld. Bovendien is het erg onhandig dat je bij een dergelijk, zakelijk toestel het apenstaartje moet gaan zoeken tussen de vreemde tekens wanneer je een e-mail wil opstellen. Je kan het standaard qwerty-toetsenbord desgewenst wijzigen in azerty (Frans). Het aanraakscherm reageert gelukkig wel uitermate accuraat. Bovendien beschikt het toestel over een snelle webbrowser die ondersteuning biedt voor HTML5 video’s. Tot slot zou BlackBerry OS 10 in de pijplijn zitten, maar vooralsnog is het afwachten wanneer de eerste toestellen zullen verschijnen die gebruikmaken van dit nieuwe besturingssysteem.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelLudieke kinderbescherming voor iPad en iPhone
Volgend artikelAstronaut repareert kapotte digitale polshorloge in het gewichtloze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.