BlackBerry smartphone met trackpad voor het fijnere vingerwerk

0
93

Toch zegt de hoeveelheid megapixels niet alles en geeft dit al helemaal geen garantie op betere foto’s. In feite zijn de kwaliteit en grootte van de beeldsensor alsook de kwaliteit van de lens veel belangrijker. We maakten zowel binnens- als buitenshuis verschillende foto’s met de BlackBerry Torch 9860 en beoordeelden de kwaliteit van de opnames. Op het eerste zicht lijken de foto’s oké, maar op ware grootte zien we dat alle foto’s te veel ruis en onscherpte vertonen. Dit geldt zowel voor de foto’s die we binnen als buiten namen. De eerder besproken HTC Titan maakt zichtbaar betere foto’s waarvoor de BlackBerry Torch 9860 sterk moet onderdoen.

Klik op de foto om ze te bekijken op ware grootte

Klik op de foto om ze te bekijken op ware grootte (© ; licentie: )

Het toestel ondersteunt geo-tagging, zodat locatiegegevens worden toegevoegd aan de opnames. De camera app werkt prettig, maar je moet terugvallen op de BlackBerry-menuknop als je wil overschakelen naar video-opname. Een knopje waarmee je kan tussen beide modi kan schakelen, was uiteraard handiger geweest en is bij (de meeste) hedendaagse slimme gsm’s standaard aanwezig. Bovendien heb je kennelijk niet de mogelijkheid om witbalans, helderheid en ISO-waarden manueel aan te passen.
De BlackBerry Torch 9860 legt ook video vast in 720p-kwaliteit, maar de videokwaliteit overtuigt ons evenmin. De beelden bevatten veel ruis en ook het scherpstellen blijkt vaak een probleem. Wanneer we de autofocus uitschakelden, konden we iets betere videofragmenten vastleggen, maar ook dan was het resultaat onvoldoende voor dagelijks gebruik.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelLudieke kinderbescherming voor iPad en iPhone
Volgend artikelAstronaut repareert kapotte digitale polshorloge in het gewichtloze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.