Titaan met Windows Phone 7.5 Mango werkt vlot, maar is duur

0
68
HTC koos opnieuw een krachtige naam voor zijn recentste smartphone. De HTC Titan valt vooral op door zijn 4,7 inch (11,94 cm) grote aanraakscherm en erg solide uitvoering. Maar misschien nog specialer is dat dit slimme mobieltje niet op Google’s Android, maar op Microsoft’s Windows Phone 7.5 (Mango) draait. Wij hebben de Titan getest.

Hoewel Android als besturingssysteem voor smartphones en tablets razend populair is, is het uiteraard niet het enige mobiele besturingssysteem. Denk maar aan iOS (Apple) en BlackBerry OS (RIM) en zelfs Symbian (Nokia), waarvan de dagen echter geteld zijn. Nokia koos ondertussen immers voor Windows Phone 7, maar ook andere fabrikanten brengen smartphones uit die op Microsoft’s vervanger voor Windows Mobile draaien. Zoals HTC met de hier besproken Titan. Is dit echt een titaan onder de smartphones? DiskIdee zocht het voor je uit.

HTC Titan X310e

HTC Titan X310e (© ; licentie: )

In de doos
Naast de HTC Titan zelf vinden we in de doos ook nog een aantal accessoires. Bij ons testexemplaar ontvingen we een 100-240V USB-lader, een micro-USB-kabel en een 3,5 mm stereo headset. De batterij was reeds in het toestel geplaatst. Je moet alleen het plastic lipje verwijderen vooraleer je het toestel kan gebruiken. Bij het verkoopspakket hoort ook een snelstartgids, maar deze ontbrak in ons testpakket.

Design
Het design van de HTC Titan is niet zo uitgesproken als de naam die de fabrikant aan het toestel gaf. Het 4,7-inch touchscreen bestrijkt bijna de hele voorzijde van het toestel. Net onder het touchscreen, in de zwarte rand, zien we drie aanraakgevoelige toetsen: ‘Terug’, ‘Start’ en ‘Zoeken’. Net boven het scherm zijn de luidspreker, een statuslampje, het HTC-logo en een secundaire 1,3 megapixel camera aangebracht. Videotelefonie behoort dus tot de mogelijkheden. De rechterzijde biedt dan weer plaats aan de volume- en cameratoetsen. In de onderzijde is de microfoon ingewerkt, net als de ontgrendelknop waarmee je de achtercover kan losklikken. De micro-USB-aansluiting is weggewerkt in de linkerzijde van de HTC Titan. Helemaal bovenaan vinden we de aan/uit-knop en een 3,5 mm stereo audio-aansluiting. Tot slot biedt de achterzijde plaats aan de acht-megapixelcamera, de dubbele LED-flits en een luidsprekertje.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelTablets en smartphones zijn nog geen volwaardig alternatief voor pc’s
Volgend artikelHet internet in geuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.