BlackBerry smartphone met trackpad voor het fijnere vingerwerk

0
93
 
Design

De meeste BlackBerry-gsm’s hebben een fysiek toetsenbordje, zodat je bijzonder vlot korte berichten en e-mails kunt typen. Hierin wijkt de BlackBerry Torch 9860 sterk af, want deze smartphone heeft net zoals de iPhone en de meeste Android-gsm’s alleen een aanraakscherm. Het scherm meet diagonaal 3,7-inch. Net boven het touchscreen zien we de luidspreker en het BlackBerry logo. Rechts naast de luidspreker is er een notificatie-led.

Onder het scherm zijn vier fysieke toetsen en een optisch trackpad voorzien

Onder het scherm zijn vier fysieke toetsen en een optisch trackpad voorzien (© ; licentie: )

Onder het scherm staan vier fysieke toetsen (opnemen, menu, terug en einde) en een optisch trackpad (aanraakgevoelig vlakje). Vooral het optische trackpad weten we erg te waarderen, want bij de concurrentie wordt dat tegenwoordig meestal weggelaten. De microfoon zit aan de onderzijde van het toestel. De rechterzijde herbergt de 3,5 mm-headsetaansluiting, de volume- en mute-toetsen en een toets waaraan je zelf een functie kan toewijzen. De microUSB-aansluiting vinden we dan weer op de linkerzijde van de Torch 9860.
Bijzonder is de vergrendeltoets waarmee je het scherm kan vergrendelen. Deze is namelijk mooi ingebed in de bovenzijde van het toestel. Tot slot vinden we op de achterzijde de vijfmegapixel-camera met enkele LED-flits. De achterzijde is overigens uitgevoerd in een combinatie van glanzend chroom en een donkergrijze achterklep. Voor de rest is deze smartphone zwart. Een secundaire camera op de voorzijde van het toestel ontbreekt, zodat videotelefonie niet mogelijk is.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelLudieke kinderbescherming voor iPad en iPhone
Volgend artikelAstronaut repareert kapotte digitale polshorloge in het gewichtloze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.