Waar het Google écht om te doen is met de Nexus One

2
54
Online weerbericht, alle foto’s binnen handbereik

Google Nexus One (© ; licentie: )

We hebben hem nog niet vastgehad, maar we weten nu genoeg over de Google phone om te zeggen dat de Nexus One géén grote doorbraak is. Het is een clevere smartphone en Google schudt wat aan de business. Maar is het meer dan dat?

In de VS zijn de commentaren eigenlijk behoorlijk negatief. Maar die hebben in de eerste plaats met de specifieke gsm-situatie in de VS te maken. Operatoren werken daar niet allemaal met dezelfde netwerktechnologie en dus kan je niet zomaar van operator veranderen zoals hier of de sim-kaart van het ene toestel in het andere stoppen. Grote operatoren zoals Verizon en Sprint werken met een systeem zonder sim-kaarten, en de sim-kaarten nodig voor AT&T (iPhone) en T-Mobile zijn niet zomaar compatibel.

In de VS maakt Google het verschil dus niet echt. De Nexus One wordt er in de commentaren inderdaad omschreven als een telefoon met verder doorgedreven kenmerken en diensten, maar niet veel meer dan dat.

In Europa en Azië kan de Nexus One wel wat potten breken, omdat de markt daar transparanter en fluïder is. Gelijk wie van ons kan meteen beslissen een andere telefoon te kopen, zonder dat de operator daar zaken mee heeft.

Toch heerst het gevoel dat Google kansen laat liggen. De Nexus One heeft geen multitouch, een iPhone-lievelingskenmerk. Daar word je natuurlijk op afgerekend, net zoals op een relatief beperkt intern geheugen voor toepassingen. Een aantal andere kenmerken, zoals verwisselbare batterijen, unlocked toestel, sterke camera, sterke integratie van gps en toepassingen, enz. duwen de technologie wel verder, maar dat hadden anderen dan het machtige Google ook gekund.

1
2
Vorig artikelSmartphone voor een breed publiek
Volgend artikelSneeuwwitje en de 22 duimpjes

2 REACTIES

  1. Ik heb zelf een iPhone en ben daar zeer tevreden over. Echter een vriend van mij heeft een HTC Google Nexus One, en ik moet toegeven dat het echt een goede concurrent van de iPhone is. Allereerst is de Nexus One een stuk goedkoper, en hij doet qua specificaties zeker niet onder voor mijn iPhone.

  2. Ik heb inmiddels een Nexus One uit Amerika gehaald en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben! Hiervoor had ik een iPhone maar die ging al na een jaar stuk en nu dus de Google Nexus One. Zijn inderdaad een aantal eigenschappen die deze telefoon niet heeft tov de iPhone, maar ook een aantal eigenschappen die veel beter zijn dan de iPhone. Ben er dan ook zeer blij mee en tevreden over!

Reacties zijn gesloten.