Home Hardware

Smartphone voor een breed publiek

0
24
HTC Smart

HTC Smart (© ; licentie: )

Smart is de naam van de nieuwe smartphone van HTC, een compact toestel dat door zijn gebruiksvriendelijkheid en prijsstelling vooral bedoeld is voor de grote massa, aldus de fabrikant.

De HTC Smart maakt  gebruik van Qualcomm’s Brew Mobile Platform besturingssysteem. Het is dus geen Android of Windows Mobile smartphone. De mobiele telefoon heeft een 2.8-inch QVGA aanraakgevoelig LCD-scherm en bedien je met de HTC Sense interface. Het toestel heeft ook een HTC Friendstream-applicatie waarmee het gemakkelijk is om je sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, te onderhouden. De toepassing brengt je op de hoogte van de updates in je netwerk.

Specificaties
De Smart heeft een 3 megapixel camera aan boord en biedt een intern geheugen van 256 MB, dat je kan uitbreiden met microSD geheugenkaartjes. De smartphone ondersteunt HSPA/UMTS en GSM/GPRS/EDGE. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth 2.0 met Enhanced Data Rate en A2DP voor draadloze stereo oortjes en heeft het toestel een 3.5 mm stereo audiojack. De Smart meet 104 x 55 x 12.8 mm en weegt inclusief Lithium-ion polymeer batterij 108 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Smart is vanaf maart beschikbaar in de kleuren fuchsia roze (pink) en smokey grey voor de adviesprijs van € 169 .

Belangrijkste kenmerken van de HTC Smart:

* Platform: TouchFLO
* Scherm: 2.8 inch QVGA TFT-LCD touch-sensitive
* Camera: 3 MP met flits
* Netwerken: Dual mode HSPA/UMTS en GSM/GPRS/EDGE
* Batterij: 1100mAh Li-ion
* Intern geheugen: 256 MB ROM; 256 MB RAM (met slot voor MicroSD-kaart)
* Processor/Chipset: Qualcomm MSM 6290, 300MHz
* Bluetooth 2.0 met EDR