Erg compacte stroomnetwerkadapter

0
33
devolo dLAN 200 AVmini

devolo dLAN 200 AVmini Powerline-adapter (© ; licentie: )

devolo introduceert een instapmodel in haar dLAN reeks stroomnetwerkadapters. De dLAN 200 AVmini heeft een diepte van slechts 29 mm en is zo overal discreet te plaatsen in huis.

De eerste mini-adapter om te netwerken via het stopcontact heeft ultracompacte afmetingen (90 x 58 x 29 mm) en een afwerking in witte pianolak. devolo voorzag de dLAN 200 AVmini van een nieuwe chip die zorgt voor hoge overdrachtssnelheden tot 200 Mbps over afstanden van 300 meter en meer. De adapter is ook uitgerust met Dynamic PowerSave-technologie die zorgt voor een energie-efficiënte werking. De dLAN 200 AVmini schakelt automatisch naar een energiebesparende ‘deep-stand-by’ modus zodra de aangesloten computer of het netwerkapparaat overgaat in stand-by.

Encryptie
De installatie van dLAN 200 AVmini is eenvoudig: zodra je de adapter in het stopcontact steekt, informeert het 3-LED statusdisplay je onmiddellijk over de status van het apparaat en over de verbinding. De adapter heeft een geïntegreerde encryptieknop om in drie stappen computers of netwerkcompatibele apparaten, zoals printers of externe harde schijven, toe te voegen. De AESpro-encryptie verzekert een veilige verbinding met het internet en de andere computers in het netwerk. De sofware van de dLAN 200 AVmini is compatibel met Microsoft Windows 7 en alle andere huidige Windows-versies, Mac OS X en Linux.

Prijs en beschikbaarheid
De devolo dLAN 200 AVmini is beschikbaar vanaf begin februari 2010. Een losse adapter kost € 59,90, de starter kit met twee adapters € 109,90.

Vorig artikelSchoenmaker blijf bij je leest
Volgend artikelSmartphone voor een breed publiek
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.