Twee waterbestendige smartphones van Sony

2
43
Sony kondigt in de Xperia reeks twee smartphones aan die water- en stofbestendig zijn. Het kleinere model met 3,5-inch touchscherm wordt gelanceerd met Android 2.3, terwijl het grotere model met een 4,3-inch touchscherm al Android 4.0 krijgt geïnstalleerd.

De Sony Xperia go en Xperia acro S zijn smartphones met een water- en stofbestendig ontwerp. De Xperia Go voldoet aan de IP67 standaard en is daardoor iets beter beveiligd tegen het binnendringen van stof dan de Xperia acro S die voldoet aan de IP57 standaard. Beiden zijn bestand tegen de effecten van onderdompeling in water tussen de 15 cm en 1 m gedurende 30 minuten.
De Sony Xperia go draait met een 1 GHz dual core processor en heeft een 3,5-inch Reality Display (480 x 320 pixels) ondersteund door Sony’s Mobile Bravia Engine. Het krasbestendig beeldscherm kan je ook met natte vingers bedienen. Besturingssysteem is bij lancering Android 3.2 (Gingerbread), maar Sony voorziet een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Verder heeft de Xperia Go een 5 megapixel camera. De smartphone meet 111 x 60,3 x 9,8 mm, weegt 110 gram en is verkrijgbaar in het zwart, wit en geel.

Sony Xperia arco S en Xperia Go

Sony Xperia arco S en Xperia Go (© ; licentie: )

De Xperia acro S is uitgerust met een 1,5 Ghz dual core processor en heeft een 4,3-inch 720p HD Reality Display (1280 x 720 pixels) ondersteund door Sony’s Mobile Bravia Engine. De smartphone zal bij de lancering al beschikken over Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De acro S voert een 12 megapixel camera die 1080p Full HD video kan opnemen. De camera schakelt in iets meer dan één seconde van slaapstand naar fotograferen. Aan de voorzijde heeft deze smartphone een 1,3 megapixel camera die opnames kan maken in 720p HD. De Sony Xperia acro S ondersteunt ook NFC. Het toestel meet 126 x 66 x 11,9 mm, weegt 147 gram en is verkrijgbaar in het zwart, wit en roze.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Xperia go en Xperia acro S zullen wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2012. Sony maakte geen prijzen bekend.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMusic Unlimited
Volgend artikelAldi desktop-pc is wolf in schaapskleren
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.