Waar het Google écht om te doen is met de Nexus One

2
56

Waar is het Google dan om te doen? Het bedrijf laat, ondanks een grotere openheid dan bij Apple, niet altijd vlot in zijn strategie kijken. Google neemt gewoonlijk zijn tijd. Het bedrijf wil allicht buiten de VS, waar zijn sterkste zoekmarkten liggen, doordringen in het hart van de mobiele business om beter te begrijpen hoe de business modellen kunnen worden omgegooid.

En omgooien zal het bedrijf nog doen, zeker weten. Niet voor niks heeft Google onlangs nog bedrijven gekocht met een sterke uitbouw in mobiele advertenties en in gps-integratie, en investeert het nog massief in Android als mobiel besturingssysteem.

De Nexus One zou dus in het nieuws een opflakkering kunnen geweest zijn. Maar te verwachten is dat het een blijver wordt – dit toestel of andere met die mogelijkheden. Het zou fout zijn Google af te gaan rekenen op zijn succes om toestellen te verkopen. Dat is immers het doel niet. Er zullen veel vergelijkingen komen met het succes van de iPhone, maar die zullen ook het doel missen.

Het doel van Google is de wereldmacht in zoekdiensten. Die markt verschuift naar mobiel, en dus Google ook.

Toon Lowette is mede-oprichter van 6minutes. Hij is voormalig Knack-journalist en sinds 1982 actief in elektronisch uitgeven, eerst bij krantengroep De Standaard, daarna als onafhankelijk consultant. In 1999 lag hij mee aan de basis van de e-mailnieuwsbrievenuitgeverij 6minutes.

1
2
Vorig artikelSmartphone voor een breed publiek
Volgend artikelSneeuwwitje en de 22 duimpjes

2 REACTIES

  1. Ik heb zelf een iPhone en ben daar zeer tevreden over. Echter een vriend van mij heeft een HTC Google Nexus One, en ik moet toegeven dat het echt een goede concurrent van de iPhone is. Allereerst is de Nexus One een stuk goedkoper, en hij doet qua specificaties zeker niet onder voor mijn iPhone.

  2. Ik heb inmiddels een Nexus One uit Amerika gehaald en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben! Hiervoor had ik een iPhone maar die ging al na een jaar stuk en nu dus de Google Nexus One. Zijn inderdaad een aantal eigenschappen die deze telefoon niet heeft tov de iPhone, maar ook een aantal eigenschappen die veel beter zijn dan de iPhone. Ben er dan ook zeer blij mee en tevreden over!

Reacties zijn gesloten.