Curve smartphones met nieuw BlackBerry 7 besturingssysteem

0
69
BlackBerry Curve 9350-9360-9370

BlackBerry Curve 9350-9360-9370 (© ; licentie: )

Research in Motion (RIM) pakt uit met drie nieuwe Curve-smartphones die het eveneens nieuwe BlackBerry OS 7 besturingssysteem draaien. Vooral de prestaties van de webbrowser werd in de nieuwe versie verbeterd.

De nieuwe BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones draaien onder BlackBerry OS 7. Deze nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem voor mobieltjes verbetert de prestaties van de webbrowser, verbetert de compatibiliteit met HTML5 en komt ook met verschillende nieuwe applicaties, waaronder een volledig werkende Premium-versie van Documents To Go, een app waarmee je MS Office-documenten kunt openen en bewerken op je smartphone. Via BlackBerry Protect kun je de inhoud van je smartphone back-uppen naar het internet. Met die applicatie kun je je verloren of gestolen smartphone ook localiseren via GPS of door op afstand een beltoon te activeren. De ingebouwde zoekmachine, die alles op de smartphone doorzoekt, kun je voortaan ook bedienen door er gewoon tegen te praten. BlackBerry Messenger (BBM), dat onlangs nog in het nieuws kwam omdat het door relschoppers gebruikt werd tijdens de rellen in Groot-Brittannië, kun je met nog meer toepassingen waaronder ook Foursquare integreren. De nieuwe Facebook for BlackBerry app introduceert features zoals Facebook chat en integratie met BBM. Ook Twitter for BlackBerry is standaard geïnstalleerd.

Hardware
Op hardwaregebied zijn de nieuwe BlackBerry Curve’s platter en lichter dan voorheen. De toestellen meten 109 x 60 x 11mm. Het scherm biedt een resolutie van 480 x 366 pixels en heeft een diagonaal van 2,44 inch. Het toetsenbord werd nog ergonomischer gemaakt, zodat je snel en precies kunt typen. Met de optische trackpad kun je onder andere de ingebouwde GPS-navigatie met één vinger bedienen. Een 5 megapixel camera is ingebouwd en de microSD/SDHC-sleuf ondersteunt geheugenkaartjes tot 32 GB.

Gedetailleerde specificaties
Gedetailleerde specificaties van de BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones vind je in deze (Engelstalige) pdf: Blackberry Curve 9350-9360-9370 specificaties.

Verkrijgbaarheid en prijzen
De BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones zijn verkrijgbaar vanaf september. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

Foto van RIM
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelEerste model in nieuwe rugged cameraserie van Nikon
Volgend artikelNieuw topmodel in Sony’s NEX-camerareeks met verwisselbare lens
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.