Ultradunne smartphone met voortreffelijk scherm

1
90
Van een smartphone wordt vandaag de dag veel verwacht. De huidige smartphones zijn eigenlijk kleine computers waarmee we in contact staan met de rest van de wereld. De toestellen evolueren ook zeer snel. Eerder bespraken we al de Samsung Galaxy S en nu onderwerpen we zijn opvolger, de Galaxy S II, aan een grondige test.

Samsung werd opgericht in 1938 in Taegu (Korea) door Byung-Chull Lee. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op de export van gedroogde Koreaanse vis, groenten en fruit. Stilaan groeide het bedrijf uit tot een belangrijke producent van allerhande elektronica. Tot het gamma behoren IT-producten, huishoudtoestellen, mobiele telefoons, televisies, etcetera.

Samsung Galaxy S II (GT-I9100)

Samsung Galaxy S II (GT-I9100) (© ; licentie: )

In de doos
In het compacte doosje van de Samsung Galaxy S II vinden we naast het toestel zelf ook nog een aantal accessoires. Samsung levert een 100 – 240V thuislader, een µUSB-kabel, 3,5 mm stereo-oortjes en twee setjes eartips mee. Ook Nederlandstalige en Franstalige snelstartgidsen worden netjes meegeleverd.

Design
De Samsung Galaxy S II kreeg een luxueus design aangemeten. Het toestel is slechts 8,49 mm dik en is met 116 gram (inclusief batterij) een echt lichtgewicht. Bijna de hele voorzijde wordt in beslag genomen door het 4,3-inch WVGA Super Amoled Plus scherm. Net boven het scherm zijn het Samsung logo en de luidspreker opvallend aanwezig. Links naast de luidspreker werden de nabijheids- en lichtsensor aangebracht. Helemaal links zien we ook een secundaire twee megapixel camera, zodat videotelefonie tot de mogelijkheden behoort. Onder het scherm vinden we een menutoets, een starttoets en een terugtoets. De rechterzijde van het toestel herbergt de aan/uit-toets. De bovenzijde biedt dan weer plaats aan een 3,5 mm headsetaansluiting en de microfoon. De volumetoets vinden we op de linkerzijde en de µUSB-aansluiting werd aangebracht in de onderzijde van het toestel. Tot slot vinden we op de achterzijde de primaire acht megapixel camera met LED-flitser en de luispreker. De bouwkwaliteit van het toestel kan nog iets beter. Met name het achterklepje is vrij fragiel en maakt een onaangenaam geluid bij het plaatsen of verwijderen ervan.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMoeten studenten echt niks meer kennen?
Volgend artikelRouter met slimme antennes versterkt signaal naar elk toestel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.