Synology DS212j budget-NAS presteert goed

0
132
 
RAID-volume aanmaken

Vervolgens klik je dubbel op de naam van je NAS in de Synology Assistant, zodat de webpagina met de beheerinterface opent. De eerste keer log je zonder wachtwoord in met gebruikersnaam “admin”. Je ziet direct een nieuwe wizard, getiteld “Snel aan de slag”. Het eerste wat je nu gaat doen is een RAID-volume instellen op je nieuwe NAS. Dat zorgt ervoor dat je gegevens beschermd zijn tegen mogelijk uitval van één schijf. Volg de instructies en kies alle standaardinstellingen, zodat een Synology Hybrid RAID (SHR) volume wordt aangemaakt. Dit biedt het beste evenwicht tussen beschikbare capaciteit, veiligheid van je gegevens en prestaties van je NAS. Het aanmaken van het volume kan enige tijd duren, afhankelijk van de omvang je schijven en de snelheid ervan.

Synology DS212j "Snel aan de slag"

Synology DS212j “Snel aan de slag” (© ; licentie: )

 
Bestanden delen

Om bestanden te kunnen delen, dien je nu nog een gedeelde map aan te maken. Volg de wizard of open in het configuratiemenu de optie “Gedeelde map” en klik daar op “Aanmaken”. Vervolgens kun je gebruikers aanmaken, rechten instellen en dergelijke meer. Je kunt dit zo ingewikkeld maken als je zelf wil en het zou ons te ver voeren daar hier gedetailleerd op in te gaan. Als je dus meer wil dan een NAS die voor iedereen in het netwerk open en bloot toegankelijk is, zul je je in de handleiding moeten verdiepen.

 
Prestaties

We testten de DS212j + onder DSM 3.2 met twee Western Digital-schijven geconfigureerd in Synology Hybrid RAID. We gebruikte dezelfde schijven als in de eerder geteste Synology DS410j, zodat we de prestaties van beide budget-NAS’en konden vergelijken. We gebruikten de Intel NAS Performance Test (NASPT). Deze benchmark voert verschillende applicatiegerichte benchmarks uit. Ze meet niet zoals andere benchmarks puur de transmissiesnelheid van bytes, maar vertelt hoe snel veelgebruikte netwerkapplicaties kunnen werken met de NAS. De twaalf applicatiebenchmarks in NASPT zijn niet allemaal van even groot belang, dus hebben we op de benchmarkresultaten voor elke applicatie een weging toegepast die de DiskIdee NAS Score oplevert.

1
2
3
4
5
Vorig artikelLocatie cloudaanbieder bepaalt wie er aan uw gegevens kan
Volgend artikelGratis antivirussoftware van Microsoft
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.