Synology DS212j budget-NAS presteert goed

0
132

Via een apart bij te kopen WiFi-stick kun je dus ook draadloos met de DS212j aan de slag. Deze NAS draait dezelfde krachtige firmware (zeg maar het besturingssysteem van de NAS) als alle andere netwerkschijven van Synology, namelijk DSM 3.2. Een centrale netwerkschijf is natuurlijk handig om gegevens in op te slaan zodat iedereen in het netwerk eraan kan. Maar de DS212j kan dankzijk DSM 3.2 zoveel meer. Je kunt er ook je website mee publiceren, gegevens via het internet op een veilige manier met familie en kennissen delen, een e-mailserver op draaien, foto’s, video’s en muziekbestanden mee delen, hem gebruiken als mediaserver voor UPnP- en DLNA-multimedianetwerken, bestanden downloaden en zelfs een videobewakingsnetwerk opzetten.
Synology heeft ook verschillende apps waarmee je sommige functies van de DS212j kunt bedienen vanaf je iPhone, iPad of Android-smartphone of -tablet. Met behulp van DS File kun je op je mobiele apparaat aan de bestanden op de NAS. DS Photo+ creëert een slideshow van de foto’s op de DS212j. DS audio streamt de muziek van de DS212j naar je smartphone of tablet. DS Cam toont de camerabeelden van het Surveillance Station op je mobiele apparaat. De volledige mogelijkheden van DSM 3.2 vind je op de website van Synology.

Synology dsm 3.2-1955 desktop

Synology dsm 3.2-1955 desktop (op ds1010+) (© ; licentie: )

 
Installatie harde schijven

De DS212j wordt geleverd zonder harde schijven. Om die te installeren, schuif je het kastje open. Zo uit de verpakking is het kastje immers niet vastgezet met schroeven. Je kunt er twee 3,5-inch SATA-schijven van maximaal 3TB in kwijt. Ze zelf installeren is helemaal niet moeilijk: de schijven schuiven eenvoudig in de voorziene sleuven en je kunt ze daarna vastschroeven met de schroefjes die je in de verpakking vindt. Op dezelfde manier kun je daarna het kastje vastschroeven. Wil je 2,5-inch schijven installeren dan heb je daar nog een apart tussenzetstuk voor nodig dat apart wordt verkocht. Maar de meeste thuisgebruikers zullen sowieso de goedkopere 3,5-inch schijven gebruiken, dus in de praktijk is dat niet echt een probleem.

1
2
3
4
5
Vorig artikelLocatie cloudaanbieder bepaalt wie er aan uw gegevens kan
Volgend artikelGratis antivirussoftware van Microsoft
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.