Synology DS212j budget-NAS presteert goed

0
130
Synology heeft een uitgebreid gamma netwerkschijven of NAS’en, maar als er een “j” staat na de productnaam dan weet je dat een betaalbaar instapmodel krijgt, dat niettemin dezelfde softwaremogelijkheden biedt als de grotere jongens. Nieuwste in de rij van Synology’s budget-NAS’en is de DS212j. We hebben hem getest.

Niet iedereen heeft een gigantisch en supersnelle NAS nodig. Vooral ook omdat dergelijke netwerkschijven toch nog altijd heel wat geld kosten. Voor gewone thuisgebruikers volstaat vaak een kleiner, goedkoper en stiller model. Zoals de nieuwe Synology DS212j NAS die we hier bespreken en die plaats biedt aan twee SATA rev. 2-harde schijven van maximaal 3TB elk. Die schijven moet je overigens nog apart kopen en zelf installeren, maar moeilijk is dat niet. Het design van de DS212j is in elk geval geslaagd. Synology DS212j NASHet compacte kastje is uitgevoerd in ivoorwit plastic en doet zijn werk fluisterstil (minder dan 18 dB(A)). Maar hoe zit het met de mogelijkheden en de prestaties? We zochten het voor je uit.

 
In de verpakking

Behalve de NAS zelf vind je in de verpakking nog een externe voeding, een zwarte netwerkkabel, schroeven, een snelstartgids en een cd met handleiding, setup-hulpprogramma en Data Replicator 3 software.

 
Uitrusting

De DS212j heeft 256MB intern geheugen en wordt aangestuurd door een 1,2 GHz ARM 88f6281 processor.  Er zit één 1Gigabit Ethernet-netwerkaansluiting op en twee USB 2.0 poorten voor externe apparaten, zoals harde schijven, geheugensticks of WiFi-sticks.

1
2
3
4
5
Vorig artikelLocatie cloudaanbieder bepaalt wie er aan uw gegevens kan
Volgend artikelGratis antivirussoftware van Microsoft
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.