Microsoft Office-documenten delen in de Google-cloud

2
73

Crash
Toegegeven, tijdens het testen van programma’s doen we vreemde dingen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Op een gegeven moment zijn we er toch in geslaagd Google Cloud Connect in de war te brengen. Als foutmelding kregen we te lezen dat het oorspronkelijke bestand niet meer te vinden was. Het stond nochtans gewoon op de plaats waar het altijd al gestaan had. We konden de fout evenwel niet reproduceren, maar hoe dan ook: het zou niet mogen!

Af en toe loopt het toch mis!

Af en toe loopt het toch mis! (© ; licentie: )

Google Docs
Tot nog toe gingen we er van uit dat iedereen overal Microsoft Office ter beschikking had. Stel nu dat dit niet het geval is, maar dat je in je Gmail een document terugvindt dat je toch wilt bewerken. Dan kan je gebruik maken van Google Docs. Je kiest in het Gmail Documentenvenster voor “Acties: een kopie voor Google Documenten maken”. Je document wordt nu gekopieerd naar een Google Docs-document. Het vreemde is wel dat deze kopie een onafhankelijk bestaan leidt, je moet het dus ook delen als je dat wil én de wijzigingen die je nu aanbrengt worden niet gesynchroniseerd met het oorspronkelijke Microsoft Office document!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe generatie eCAFÉ netbooks van Hercules
Volgend artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Of met Hotmail en skydrive – daar kan je documenten op het internet (via browser) bewerken. Downloaden is dan niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.