Microsoft Office-documenten delen in de Google-cloud

2
73

Veiligheid
Is dat nu wel veilig, al jouw documenten ergens in die Cloud? Nee, echt “veilig” is het niet. Als pluspunt heb je de zekerheid dat je altijd een back-up hebt, als je harde schijf crasht heb je altijd nog een reservekopie. Bovendien kan je er dan overal aan, gedaan dus met gepruts met USB sticks die achteraf niet te lezen blijken of die je nadien niet meer terugvindt. Anderzijds kan iemand die je Gmail account kraakt, al jouw documenten inkijken. Echt moeilijk is dat niet, omdat je je aanlogt met je Gmail adres en veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord als voor de tientallen andere websites waar je je ook moet aanloggen.

Bij simultaan werken aan hetzelfde bestand krijg je het oorspronkelijke bestand, het gereviseerd bestand en de combinatie ervan te zien

Bij simultaan werken aan hetzelfde bestand krijg je het oorspronkelijke bestand, het gereviseerd bestand en de combinatie ervan te zien (© ; licentie: )

Dezelfde redenering geldt evenwel ook voor je e-mail berichten, en wie heeft er nu geen Gmail, Hotmail of wat-dan-ook account waar toch wel berichtjes opstaan die niet voor iedereen bestemd zijn?
Daarom adviseren we om toch maar voor de Manuele Synchronisatie te kiezen, en klik alleen op Synchroniseren voor documenten die niet te gevoelig zijn.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe generatie eCAFÉ netbooks van Hercules
Volgend artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Of met Hotmail en skydrive – daar kan je documenten op het internet (via browser) bewerken. Downloaden is dan niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.