Microsoft Office-documenten delen in de Google-cloud

2
73
Google Cloud Connect for Microsoft Office

Google Cloud Connect for Microsoft Office (© ; licentie: )

Conclusie
Google Cloud Connect for Microsoft Office biedt ongetwijfeld voordelen. De toegankelijkheid, de back-up – het is mooi meegenomen. Anderzijds heeft niet iedereen behoefte aan het delen van documenten met anderen, laat staan aan het simultaan bewerken van documenten. Hou ook rekening met je privacy: zo moeilijk is het nu ook weer niet om een paswoord te “raden”.

(60/100)

Aan- of afvinken om de werkbalk te laten verdwijnen

Aan- of afvinken om de werkbalk te laten verdwijnen (© ; licentie: )

Tip
Na de installatie van Google Cloud Connect for Microsoft Office staat er een werkbalk in Word, Excell en PowerPoint die je niet zomaar kunt laten verdwijnen. Natuurlijk kan je het de-installeren (Configuratiescherm – Programma’s – Een programma verwijderen) maar dat is nogal drastisch. Je kunt Google Cloud Connect deactiveren door in Microsoft Word te klikken op Bestand – Opties – Invoegtoepassingen – COM-invoegtoepassingen – Start en in het venster dat verschijnt, Google Cloud Connect afvinken. Een hele weg, maar er is een shortcut: je kunt die COM-invoegtoepassingen in het lint zetten. Klik hiervoor ergens rechts in het lint, kies Het lint aanpassen. Selecteer in Alle Opdrachten de COM-invoegtoepassingen en zet die (bijvoorbeeld) in het lint Beeld. Met twee klikken zet je voortaan de Google Cloud werkbalk aan of uit.
Dat moet je wel herhalen in Excel en PowerPoint.

Adviesprijs
Gratis download
Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe generatie eCAFÉ netbooks van Hercules
Volgend artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Of met Hotmail en skydrive – daar kan je documenten op het internet (via browser) bewerken. Downloaden is dan niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.