Microsoft Office-documenten delen in de Google-cloud

2
73

Delen
Bij die eerste kennismaking vraagt Google Cloud Connect naar je Gmail account. Hij onthoudt die instelling, maar je kunt die achteraf gemakkelijk wijzigen via de instellingen.
Rechts staat de “Share” knop. Wil je dit document niet delen met iemand anders, dan laat je die Share-knop voor wat hij is.
Klik je er op, dan opent zich een venster waarin je aangeeft met wie en in hoever je het actuele document wilt delen. Je kunt kiezen uit:
• Openbaar op het web: Te vinden door en toegankelijk voor iedereen op het internet. Aanmelden is dan niet vereist.
• Iedereen met de link: Toegankelijk voor iedereen met een link die jij dan verstuurt. Aanmelden is ook hier niet vereist. Deze eerste twee opties ken je misschien al van Picassa, waarin je je foto’s met anderen kunt delen op gelijkaardige wijze.
• Privé: Uitsluitend toegankelijk voor personen die uitdrukkelijk toestemming hebben gekregen. Aanmelden is vereist. Voor documenten zal dit waarschijnlijk de meest gebruikte optie worden.

Onder Documenten vind je jouw bestanden “In the Cloud”

Onder Documenten vind je jouw bestanden “In the Cloud” (© ; licentie: )

Vervolgens geef je aan of je collega(’s) jouw document al dan niet mogen wijzigen. Tenminste, dat zou toch moeten – tijdens onze testen werkte dat wel in Word 2007 maar niet in Word 2010. Daar kon je alleen de optie “mag bewerken” kiezen.
Tot slot duid je aan of je collega’s op hun beurt jouw document verder mogen delen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe generatie eCAFÉ netbooks van Hercules
Volgend artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Of met Hotmail en skydrive – daar kan je documenten op het internet (via browser) bewerken. Downloaden is dan niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.