Microsoft Office-documenten delen in de Google-cloud

2
73

Gmail en Documenten
Wanneer je documenten als Privé deelt, krijgt de begunstigde een e-mail om hem hiervan te verwittigen. Jij zowel als de begunstigde zien voortaan dat document via het Gmail account. Wanneer je in Gmail jouw gebruikersnaam en paswoord ingeeft, zie je bovenaan de startpagina “Gmail – Agenda – Documenten – …”. Onder Documenten vind je een lijst met Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden – maar ook van Google Docs documenten, waarover zo dadelijk meer.

Iedere begunstigde wordt verwittigd met een e-mail

Iedere begunstigde wordt verwittigd met een e-mail (© ; licentie: )

Downloaden
Het bestand dat je in Gmail ziet, is de kopie-in-the-Cloud. Het basisdocument staat nog altijd op jouw pc. Wil je collega co-editor het document gewoon lezen, dan kan dat online in een soort reader. Wil hij het echter bewerken, dan moet hij het eerst downloaden van de Cloud naar zijn pc. Hetzelfde geldt trouwens voor jezelf, wanneer je je eigen document wilt benaderen van op een vreemde computer.

Gewoon lezen kan in de reader van Google

Gewoon lezen kan in de reader van Google (© ; licentie: )

Zo ontstaan er al vlug meerdere versies van hetzelfde document. Google Cloud Connect zal nu zorgen dat ze allemaal op de juiste manier gesynchroniseerd worden.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe generatie eCAFÉ netbooks van Hercules
Volgend artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Of met Hotmail en skydrive – daar kan je documenten op het internet (via browser) bewerken. Downloaden is dan niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.