E-reader met Wacom touchtechnologie en WiFi

0
91
BeBook Neo webportaal met elektronische boekhandels per land

BeBook Neo webportaal met elektronische boekhandels per land (© ; licentie: )

Draadloos
De BeBook Neo was volgens de fabrikant de eerste e-reader met WiFi-functionaliteit aan boord. Als je in het hoofdmenu “Websites” kiest, opent de BeBook Neo een pagina om de draadloze verbinding te activeren indien WiFi is uitgeschakeld. Dat doe je met de schuifschakelaar aan de linkerkant van het toestel. Nadat je het draadloze netwerk hebt gekozen en het wachtwoord hebt ingetikt, kun je het internet op. Standaard stelt BeBook vier locaties voor: Google, Wiki, Adobe en het BeBook portaal. Dat laatste opent een wereldkaart waar je je locatie kan ingeven. Per land worden dan de belangrijkste online boekhandels voorgesteld waar je naartoe kan surfen om e-boeken te kopen. In tegenstelling tot Sony, dat door een nauwe samenwerking met Bol.com je meteen naar die e-boekhandel stuurt, laat BeBook je volstrekt vrij in de keuze waar je je e-boeken wenst te kopen. De internetpagina’s laden wel traag; onderaan het scherm toont een progressiebalk de voortgang. Het querty-toetsenbordje is niet internetvriendelijk, want in de standaard lay-out ontbreekt het punt. Goed is wel dat de e-boeklezer vraagt of je de WiFi-verbinding wil afsluiten als je het internet verlaat, zodat de batterij niet nodeloos extra wordt belast.

Bestandsindelingen
De BeBook Neo ondersteunt de meest populaire e-boekbestandsindelingen: ePub (ook DRM), pdf, txt, html, rtf, Mobi (alleen niet-DRM), chm, pdb, jpg, png, gif, bmp, tiff en mp3. De e-boeklezer heeft ook een muziekspeler aan boord.
Als je Adobe Digital Editions installeert om je elektronische bibliotheek te beheren, kan je de BeBook Neo autoriseren als je e-boeklezer. Pdf-documenten zijn op de BeBook Neo redelijk goed te lezen omdat je de grootte van de pagina’s kan instellen in stappen van 25 percent, alleen pagina’s met afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld de schermafdrukken in de handleiding die op de Neo staat zijn onduidelijk.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelNokia E7 medio april verkrijgbaar
Volgend artikelVoor wie genoeg onvoldoende is: externe schijf met 6TB
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.