E-reader met Wacom touchtechnologie en WiFi

0
91
De BeBook Neo heeft een E Ink scherm

De BeBook Neo heeft een E Ink scherm (© ; licentie: )

Het scherm van de BeBook Neo is een E Ink Vizplex ePaper met een resolutie van 600 x 800 pixels. Schermen met E Ink-technologie bieden een vergelijkbare leeservaring als papier. Ze zijn ook bij zonlicht nog leesbaar en geven geen storende weerkaatsing. De BeBook Neo gebruikt niet de recentere E Ink Pearl technologie die een hoger contrast biedt en waarmee de nieuwste Sony Readers zijn uitgerust. Die hebben zestien grijsniveaus, terwijl de BeBook Neo slechts acht grijsniveaus heeft. Hoewel het scherm van de Neo in het algemeen goed leesbaar is, merk je toch het verschil in leesbaarheid. Maar het E Ink scherm vinden we wel beter leesbaar dan het scherm van de Icarus Reader Sense, dat de SiPix technologie gebruikt.

Bediening
Het scherm van de BeBook Neo is uitgerust met Wacom touchpanel technologie. Wacom is een fabrikant van interactieve tablets waarop je met een pen kan werken. Het tablet zelf voorziet het invoerapparaat van de nodige stroom door middel van elektromagnetische inductie. De pen heeft dus geen kabel. De Wacom tablets worden veel gebruikt in de grafische sector.
De BeBook biedt je de keuze uit bediening met de pen om de menu’s aan te tikken op het scherm of bediening met de vier-wegnavigatie en OK-toets onder het scherm. Ook in een e-boek kan je de pen gebruiken om te bladeren. Je beweegt de pen van rechts naar links om vooruit te bladeren of van links naar rechts om terug te bladeren. Maar je kan uiteraard ook de vooruit- en achteruitbladertoets gebruiken onder het scherm. De pentechnologie is geen touchtechnologie waarbij je in plaats van de pen een vinger kan gebruiken. Vooral als je veel aantekeningen wil maken, is het lezen met de pen handiger omdat je dan voortdurend het menu moet activeren en de tekst met de pen moet intikken op het digitale toetsenbord.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelNokia E7 medio april verkrijgbaar
Volgend artikelVoor wie genoeg onvoldoende is: externe schijf met 6TB
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.