LaCie NAS met Windows Storage Server 2008

0
87

Schijven
De LaCie 5big Storage bevat vijf harde schijven van elk 1 TB. Het gaat om Samsung HD103SI SATA-schijven. Je kunt overigens geen “vreemde” schijven in deze NAS steken. Als je een schijf moet vervangen dan ben je verplicht een nieuwe te kopen bij LaCie, want alleen die zullen werken. Uiteraard kost dat meer dan als je een willekeurige schijf zou kunnen gebruiken. Het is iets om rekening mee te houden als je kiest voor een LaCie NAS…
Standaard zijn de schijven geconfigureerd in RAID5, maar RAID 0, 1 en Spanned Disks zijn ook mogelijk. In RAID5 hou je 3,5 TB nuttige opslagruimte over en mag één schijf kapot gaan zonder dat je je gegevens verliest.

LaCie software cd

LaCie software cd (© ; licentie: )

Ingebruikname

Na het aansluiten van een netwerkkabel druk je op de grote blauwe knop op de voorkant en start de 5big Storage Server op. Zodra de led, die achter de knop verborgen zit, stopt met knipperen, kun je de NAS via het netwerk benaderen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDuizend foto’s zonder opnieuw op te laden
Volgend artikelAldi laptop in balans
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.