Krachtige NAS in rekformaat voor kleinere bedrijven

0
112
Dit artikel is deel 4 van 5 in het DiskIdee dossier Enterprise storage
DossiernavigatieKrachtige en uitbreidbare NASSneller en zuiniger met solid state drives (ssd)

Die kunnen ook op gezette tijden automatisch worden uitgevoerd. Voor deze functionaliteit wordt overigens het Linux-tool Rsync gebruikt. Op de USB-poorten kun je onder andere een Bluetooth-stick aansluiten, zodat je ook draadloos met de NAS kunt communiceren. De Iomega-NAS is verder compatibel met verschillende types netwerk- en webcamera’s van onder andere Axis en Panasonic. Hiermee kun je een automatisch videobewakingssysteem configureren. Synology biedt een vergelijkbare functie, maar die ondersteunt meer camera’s en vinden wij beter uitgewerkt.

Iomega ix12 storage pools

Iomega ix12 storage pools (© ; licentie: )

Prestaties
We testten met de Intel NAS Performance Test (NASPT). Deze benchmark voert verschillende applicatiegerichte benchmarks uit. Ze meet niet zoals andere benchmarks puur de transmissiesnelheid van bytes, maar vertelt hoe snel veelgebruikte netwerkapplicaties kunnen werken met de NAS. De twaalf applicatiebenchmarks in NASPT zijn niet allemaal van even groot belang, dus hebben we op de benchmarkresultaten voor elke applicatie een weging toegepast die de DiskIdee NAS Score oplevert.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSony voegt Skype toe aan Monolithic internettelevisies
Volgend artikelBlackBerry Torch heeft toetsenbordje en aanraakscherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.