Krachtige NAS in rekformaat voor kleinere bedrijven

0
112
Dit artikel is deel 4 van 5 in het DiskIdee dossier Enterprise storage
DossiernavigatieKrachtige en uitbreidbare NASSneller en zuiniger met solid state drives (ssd)

Voor ervaren gebruikers is het beheer grotendeels zelfverklarend. Voor beginners geldt dat de Iomega ix12 uit de doos volledig gebruiksklaar en direct benaderbaar is in het netwerk. Dat geldt overigens niet alleen voor Windows-pc’s, maar ook voor Macintoshes. Linux-gebruikers moeten in principe nog de NFS-dienst inschakelen via het Network Services Settings-menu, want standaard is die uitgeschakeld. De beveiliging staat standaard uit. Die schakel je dus best onmiddellijk in.

Iomega ix12 camerabeheer

Iomega ix12 camerabeheer (© ; licentie: )

Softwarefuncties
De featureset is vrij uitgebreid, maar gaat niet zo ver als bij de NAS’en van Synology. Zo kun je geen andere webdiensten draaien behalve de reeds aanwezige, zoals al dan niet beveiligde ftp-toegang, rsync of webdav-toegang. Wel is voorzien in volautomatische back-upondersteuning voor EMC Retrospect en Apple TimeMachine-clients, wat in een MKB- / KMO-omgeving een must is. De NAS kan ook zelf kopieën maken van andere netwerkschijven of schijven die aangesloten zijn op de usb-poort(en) via zogenaamde Copy Jobs.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSony voegt Skype toe aan Monolithic internettelevisies
Volgend artikelBlackBerry Torch heeft toetsenbordje en aanraakscherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.