E-booklezer met achterstand

6
199
De reset-knop bevindt zich op de achterkant van de BeBook Club

De reset-knop bevindt zich op de achterkant van de BeBook Club (© ; licentie: )

Reset
Het kost bij de BeBook Club wat meer moeite om in de menu’s iets te selecteren in vergelijking met een e-lezer met aanraakscherm. Je kunt immers niet gewoon op het scherm iets aantoetsen met je vinger, maar dient met de toetsen naar het item te navigeren. Bij het lezen van een e-boek of document is dat minder erg omdat je de bladertoetsen kunt gebruiken. Het letterformaat kan je wijzigen in stappen van 25 percent.
Het apparaat reageert soms wel tergend traag als je het gebruikt met een SD-geheugenkaart. Soms leek het alsof de Club bleef ‘hangen’ zonder dat we een idee hadden waaraan dit lag, om dan enkele tellen na het drukken op de toetsen toch te reageren. Een enkele maal dienden we zelfs de ‘reset’-knop op de achterkant van deze e-lezer te gebruiken om het toestel weer op te starten. Omdat we slechts één BeBook Club ter beschikking hadden tijdens de test, kunnen we niet beoordelen of dit een exemplarische fout betreft. Maar vermoedelijk is de interne software of firmware nog niet helemaal optimaal afgesteld op de interne hardware.
Als de BeBook e-lezer met je computer is verbonden via de usb-kabel wordt hij ook opgeladen. Wil je de e-lezer opladen via een stopcontact dan kun je de optionele stroomadapter kopen. Met een volle lading van de 1600mAh Li-Ion batterij kun je circa 12.000 bladzijden lezen of 25 uur naar muziek luisteren.

Conclusie
De markt van e-readers is in volle beweging en wij vrezen dat de BeBook Club technologisch al wat achterop hinkt. Het bedieningsgemak van een e-lezer met touch-technologie is vele malen groter dan bij een toestel dat je alleen maar met toetsen kunt bedienen. De BeBook wil een instapmodel zijn, maar daarvoor is deze e-lezer met een prijskaartje van 189 euro als je het huidige aanbod aan e-booklezers bekijkt te hoog geprijsd. Het prijsverschil met de Sony Reader Touch Edition bijvoorbeeld bedraagt 40 euro en daarvoor koop je een stijlvollere e-lezer met touchscherm, de nieuwste E Ink-technologie, meer geheugen en extra woordenboeken. Het is een wereld van verschil.

(55/100)

Adviesprijs
€ 189

Geen resultaten.

1
2
3
4
Vorig artikelKingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie
Volgend artikelAchterluidsprekers kabelloos aansluiten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. Hai!
    Krijgt Schildermans betaald om Sony zo vaak mogelijk te noemen in dit artikel? Ik wil namelijk een e-reader aanschaffen en als hij echt zoveel beter is wil ik best over een Sony nadenken. Dit artikel wekt de indruk niet echt een review te zijn maar meer een promotie voor Sony. Is deze review gebaseerd op een objectieve test of op een flauw marketingtrucje? De vreemde prijsvergelijkingen suggereren dat en daarom check ik het even. Ik hoor het graag! Alvast bedankt

    • Om onze review van de Sony te lezen moet je natuurlijk wel doorklikken naar dat artikel (het is gelinkt in de inleiding). De opmerkingen over de Sony zijn dus inderdaad gebaseerd op een vergelijking tussen beide e-readers

  2. De prijsverschillen van deze reader met de Sony kloppen niet helemaal?
    €149 voor de BeBook en €230 voor de Sony is nog altijd zo’n €80 verschil ipv van de genoemde €40 !?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.