E-booklezer met achterstand

6
199

Scherm
Het scherm van de BeBook Club is een E Ink Vizplex ePaper met een resolutie van 600 x 800 pixels. Schermen met E Ink-technologie bieden een vergelijkbare leeservaring als papier. Ze zijn ook bij zonlicht nog leesbaar en je kunt ze ook bijlichten met een lamp zonder dat dit storende weerkaatsing geeft. De BeBook Club gebruikt niet de recentere E Ink Pearl technologie die een hoger contrast biedt en waarmee de nieuwste Sony Readers zijn uitgerust. Die hebben zestien grijsniveaus, terwijl de BeBook Club slechts acht grijsniveaus heeft. Hoewel het scherm van de Club in het algemeen goed leesbaar is, merk je toch het verschil in leesbaarheid.

Adobe Digital Editions autorisatie

Adobe Digital Editions autorisatie (© ; licentie: )

Verbinding
Om e-boeken op de BeBook Club te laden, dien je de e-lezer met je pc of laptop te verbinden. Het interne geheugen van de e-lezer, alsook de eventueel ingebrachte SD-geheugenkaart worden herkend als externe geheugens. Je kunt dus eenvoudig bestanden naar die flashgeheugens slepen. Het interne geheugen van de Club bedraagt 512 MB, wat aanzienlijk minder is dan het geheugen van de Sony Reader Touch Edition die 2 GB geheugen heeft. Door de SD-geheugenkaartsleuf is die beperktere opslagcapaciteit niet echt een probleem. Je kan kaartjes tot 4 GB gebruiken in de Club.
Wat bestandsindelingen betreft ondersteunt deze BeBook e-lezer Epub, pdf, doc, txt, html, rtf, Mobi (geen DRM), fb2, pdb, jpg, png, gif, bmp, tiff en mp3. Ook ePub DRM bestanden kun je downloaden, maar dan moet je wel Adobe Digital Editions installeren dat je via deze link gratis kan downloaden. Eenmaal geïnstalleerd moet je je BeBook Club lezer wel eerst nog ‘autoriseren’. Dat gebeurt automatisch de eerste keer dat je de Club met je computer verbindt.

1
2
3
4
Vorig artikelKingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie
Volgend artikelAchterluidsprekers kabelloos aansluiten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. Hai!
    Krijgt Schildermans betaald om Sony zo vaak mogelijk te noemen in dit artikel? Ik wil namelijk een e-reader aanschaffen en als hij echt zoveel beter is wil ik best over een Sony nadenken. Dit artikel wekt de indruk niet echt een review te zijn maar meer een promotie voor Sony. Is deze review gebaseerd op een objectieve test of op een flauw marketingtrucje? De vreemde prijsvergelijkingen suggereren dat en daarom check ik het even. Ik hoor het graag! Alvast bedankt

    • Om onze review van de Sony te lezen moet je natuurlijk wel doorklikken naar dat artikel (het is gelinkt in de inleiding). De opmerkingen over de Sony zijn dus inderdaad gebaseerd op een vergelijking tussen beide e-readers

  2. De prijsverschillen van deze reader met de Sony kloppen niet helemaal?
    €149 voor de BeBook en €230 voor de Sony is nog altijd zo’n €80 verschil ipv van de genoemde €40 !?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.