Betaalbare Windows-server voor kleine ondernemingen

0
196

ServerView Suite
Fujitsu levert bij alle Primergy servers de ServerView Suite. Met deze suite voer je in eerste instantie de initiële installatie van het besturingssysteem uit. Nadien kan je de suite gebruiken voor beheer- en onderhoudsdoeleinden. Deze suite biedt bijvoorbeeld een RAID Manager waarmee je je huidige RAID configuratie kan bekijken en beheren. Daarnaast kan je ook een heleboel informatie van het systeem uitlezen via de Maintenance Tools. Hieronder valt informatie over de CPU, ram-geheugen en snelheden van de ventilatoren. Bovendien kan de Event Manager een alarm initiëren als er zich een fout voordoet. De suite bestaat uit twee dvd’s. Eén dvd bevat al de software en de andere de documentatie.

Je kan een heleboel informatie van het systeem uitlezen via de Maintenance Tools

Je kan een heleboel informatie van het systeem uitlezen via de Maintenance Tools (© ; licentie: )

Performance
De performance van een server meten is niet zo eenvoudig. Weinig benchmark tools zijn geschikt voor servers. We hebben toch een tool gevonden die een idee kan geven van de snelheid: de Intel NAS Performance Toolkit. Deze tool van Intel is een relatief eenvoudige benchmark tool om de kracht van netwerk-harde schijven te beoordelen. De leercurve is minimaal en je hebt bovendien geen nood aan speciale hardware.
We vergelijken de TX100 S1 met een eenvoudige netwerk-harde schijf zoals je ze wel vaker aantreft in kleine bedrijven. Hoe dan ook, de resultaten zijn slechts indicatief en zeker niet representatief. De twee apparaten maken gebruik van verschillende harde schijven en andere hardware. Daarbij komt ook dat de tests werden uitgevoerd in een ‘echte’ netwerkomgeving en niet via een rechtstreekse netwerkkabel naar de apparaten. De bedoeling is om slechts een beeld te schetsen van het verschil tussen een echte instapserver en een gewone NAS.

1
2
3
4
5
Vorig artikelInstap- en zakelijk model in Toshiba’s Satellite-lijn
Volgend artikelSolid state drives voor roadwarriors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.