Betaalbare Windows-server voor kleine ondernemingen

0
196
Fujitsu Primergy TX100S1 achterkant

Fujitsu Primergy TX100S1 achterkant (© ; licentie: )

Installatie
Voor de installatie heb je ongeveer een halve dag nodig. Je kan in een halve dag dus de server installeren en in gebruik nemen. We gebruiken de ServerView Installation Manager die meegeleverd wordt met de TX100 S1. Voor de installatie heb je wel een lege usb-stick nodig om statusinformatie tijdens de installatie op te slaan. We kiezen in de manager voor ‘Standard Mode’ en kiezen voor onze lokale usb-stick als back-up. Vervolgens krijgen we even later een overzicht van onze systeemhardware en parameters. We kiezen voor een RAID 1 installatie en vullen de parameters voor een ‘unattended’ installatie in. Vervolgens mag je nog enkele keren de dvd’s verwisselen en start de werkelijke installatie van Windows Server 2008 R2 Foundation. Eenmaal de basisinstallatie klaar is, krijg je de kans om de server echt te configureren. Het besturingssysteem schotelt je een lijstje met taken voor die je nog moet uitvoeren. De eerste taak die je van Microsoft krijgt is het activeren van de server. De ervaring leert ons dat je dit beter op het einde doet wanneer je weet dat alles werkt. Verder moet je ook de tijdzone en netwerkgegevens ingeven.
Nu moeten we de server nog functies geven. Je hebt nu immers een server die nog geen ‘roles’ (rollen) heeft gekregen. Je wilt hier uiteraard een domaincontroller van maken. Heel de configuratie van Windows Server 2008 hier bespreken zou ons echter te ver leiden.

Doelgroep
De doelgroep voor deze server zijn duidelijk kleine bedrijven die toch een client-server netwerk willen uitbouwen. Veelal wordt een NAS of omgebouwde pc als server gebruikt. Dit biedt echter niet de voordelen van een echte server! Een server kan immers meegroeien met de noden van het bedrijf. Een bijkomend voordeel van deze server is de bijna geruisloze werking. In kleine bedrijven zal deze immers niet in een aparte serverroom geplaatst worden. Veelal zal je de server terugvinden onder het bureau van de bedrijfsleider.

1
2
3
4
5
Vorig artikelInstap- en zakelijk model in Toshiba’s Satellite-lijn
Volgend artikelSolid state drives voor roadwarriors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.