Betaalbare Windows-server voor kleine ondernemingen

0
194
Fujitsu Primergy TX100S1

Fujitsu Primergy TX100S1 (© ; licentie: )

Veel kleine ondernemingen mijden servers omdat deze te duur zijn. Vaak doet een NAS (netwerkschijf) dienst als centrale opslagplaats en worden verder gewoon pc’s gebruikt. Dat biedt echter minder schaalbaarheid en flexibiliteit naar beheer toe. Fujitsu biedt met de betaalbare Primergy TX100 S1 server een oplossing voor KMO’s en MKB’s die het voorheen zonder server moesten stellen.

De belangrijkste voordelen van een server zijn de gecentraliseerde beheer- en opslagmogelijkheden. Gegevensredundantie vormt één van de belangrijke pijlers in een professionele omgeving. Twee schijven die een identieke kopie zijn van elkaar (RAID 1) bieden extra veiligheid, maar opgelet: dit is geen back-up. Dankzij de centrale opslag wordt een back-up nemen wel veel eenvoudiger en kan deze bijvoorbeeld tijdens de nacht uitgevoerd worden. De implementatie van een server en het beheer ervan laat je best over aan IT-specialisten met de nodige kennis van zaken.

Hardware
Ons testexmplaar van de Primergy TX100 S1 is voorzien van een Intel Xeon X3220 2,40GHz processor, 2 x 2 GB DDR2 ECC ram-geheugen en twee non hot plug (dus niet tijdens het werken van de server vervangbare) SATA 3Gb/s harde schijven van elk 500 GB. Verder is het systeem voorzien van een dvd-rw schrijver. Het geheugen is uitbreidbaar tot maximaal 8 GB (4 slots). De RAID controller biedt 4 SATA poorten en ondersteuning voor RAID 0 en 1. (Hier lees je meer uitleg over wat RAID is.) Een Gigabit lan controller is eveneens aanwezig. Een stille, 85 % efficiënte power supply voorziet in een zuinige en betrouwbare voeding voor de TX100 S1. Intern zijn nog twee vrije plaatsen voorzien voor 3,5” harde schijven en zijn nog 3 vrije PCI-Express uitbreidingssloten (x8, x4, x1) en een PCI slot. De ondersteunde besturingssystemen zijn Windows Server 2008 (R2), Windows Server 2003 R2, Novell SUSE Linux Enterprise Server en Red Hat Enterprise Linux.

1
2
3
4
5
Vorig artikelInstap- en zakelijk model in Toshiba’s Satellite-lijn
Volgend artikelSolid state drives voor roadwarriors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.