Windows- en Mac-pc’s op afstand bedienen met smartphone of tablet

0
Met LogMeIn kun je Mac- en Windows-pc’s op afstand bedienen zonder dat je zelf lokaal ingewikkelde software hoeft te installeren. Met de gratis versie LogMeIn Free kun je je eigen pc of laptop veilig via het internet bedienen met je Apple iPad, iPod of iPhone. Ook voor Android bestaat een LogMeIn app, maar die is wel betalend. Je kunt zo zelfs applicaties zoals Microsoft Office op je mobiele apparaat gebruiken.

LogeMeInis een cloudgebaseerde oplossing voor beveiligde toegang op afstand. De benodigde serversoftware die de verbindingen, het beheer en de beveiliging verzorgt, draait dus ergens op het internet. Zelf hoef je geen ingewikkelde software te installeren. Je hebt alleen clientsoftware nodig op de Windows-pc die je op afstand wil bedienen en uiteraard een ander clientprogramma op het apparaat waarmee je op afstand aan die pc wil. Dat kan een recente webbrowser zijn, maar ook een Android- of iOS-smartphone. En het is vooral die laatste mogelijkheid die ons hier interesseert. Want zoals we nog zullen zien, kun je met LogMeIn bijvoorbeeld Microsoft Office (of andere Windows-applicaties) gebruiken op je smartphone of tablet.

Logmein: Remote toetsenbord

Logmein: Remote toetsenbord (© ; licentie: )

Je Mac of Windows-pc moet wel aanstaan (maar kan ook via LogMeIn op afstand worden ingeschakeld) en je moet uiteraard over een actieve netwerk- of internetverbinding beschikken.

 
Beveiliging

LogeMeIn gebruikt de standaard http-poort om een beveiligde remote access-sessie te starten met in het systeem opgenomen Mac- of Windows-computers en -servers. Dat is dezelfde poort die ook gebruikt wordt door websites en webbrowsers. Ze is dus normaal altijd bereikbaar. Er hoeft daarom niets gewijzigd te worden aan je firewall of netwerkinstellingen. Alle verkeer verloopt via de beveiligde cloudservers van LogMeIn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.