iPhone look-a-like heeft veel potentieel

4
114

Foto’s
Onze trouwe lezers weten dat we er een sport van maken om de ultieme camerasmartphone te vinden. Een conventionele, digitale camera presteert doorgaans veel beter dan een ingebouwde camera in een smartphone. We trokken naar buiten en namen een heleboel foto’s. Opvallend aan dit toestel is het ontbreken van een shutterknop. Foto’s maak je via een knop op het aanraakscherm. Scherpstellen doe je door met je vinger een locatie op het scherm aan te raken. Het toestel beschikt ook over een functie om lachende gezichten te herkennen (“smile shutter”).

Klik op de foto om ze te openen op ware grootte

Klik op de foto om ze te openen op ware grootte (© ; licentie: )

Je kan instellingen als de witbalans, helderheid en contrast manueel aanpassen. Voor de test laten we echter alles op de standaardwaarden staan. Wanneer we de foto’s bekijken op 46 % grootte, zien de buitenopnames er nog vrij goed uit. De binnenopnames vertonen echter veel ruis en zijn niet voldoende scherp. Op ware grootte blijken echter ook de foto’s die buiten werden genomen onscherpte te vertonen. De kleurweergave valt wel mee, maar is niet te vergelijken met de referentiebeelden die we namen met een Sony HX5. Concreet wil dit zeggen dat de camera handig kan zijn als je snel een foto wil nemen als je geen digitale camera bij de hand hebt. De toegevingen die je moet doen in kwaliteit maken de camera echter niet geschikt als volwaardig fototoestel. De videobeelden in 720p daarentegen lijken ons behoorlijk goed… voor een smartphone.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelMobiele toestellen makkelijker laden
Volgend artikelSysteemcamera met lensbediening

4 REACTIES

  1. Tip voor diskidee-tests:

    voeg het gehele testbericht in 1 hap en niet 9 op een page!
    Je klikt je ziek!
    elke keer moet er opnieuw een page geladen worden!
    Bekijk het zelf maar eens op INTERNET,NB niet jullie intrAnet,
    wat natuurlijk razendsnel is! Wij arme belgen moeten het met Belgacom doen ;)!

    • Een tip als de pagina’s niet snel genoeg laden is om rechts bovenaan het artikel op het printpictogram te klikken, dan krijg je het artikel op één pagina te zien. Maar dan valt de opmaak, waar de redactie toch wel wat tijd in steekt, uiteraard weg.

  2. Leuke review, alleen de info over de GPS is niet 100% correct.
    Het is misschien leuk om weten voor geïnteresseerden dat voor Android er wel enkele mogelijkheden op de markt zijn om off-line (dus zonder internet-verbinding) te navigeren.
    Zo zijn er ‘CoPilot Live 8 Pro’ en ‘Mobile Maps 10’.
    Beide toepassingen werken perfect in combinatie met de Galaxy S zonder dat je een duur data-abonnement hoeft te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.