Systeemcamera met lensbediening

0
20
Samsung NX100

Samsung NX100 (© ; licentie: )

Samsung brengt een nieuw model uit in de reeks spiegelloze systeemcamera’s dat is uitgerust met de nieuwe i-Function lens waarmee je de camera ook kan bedienen.

De Samsung NX100 bouwt voort op de NX10 systeemcamera met verwisselbare lens. De nieuwe camera heeft dezelfde 14,6 megapixel APS-C formaat beeldsensor en 3-inch AMOLED beeldscherm als de NX10. De NX100 is de eerste camera met i-Function. Deze functie maakt het mogelijk om de focusring te gebruiken om diverse camerafuncties te bedienen met i-Function ondersteunende lenzen. Samsung lanceert twee lenzen met dergelijke i-Fn toetsen: de 20-50 mm F3.5-5.6 ED kit zoom en 20 mm F2.8 pancake lens. In de eerste helft van 2011 lanceert Samsung een 60 mm Macro lens en een 18-200 mm Super Zoom lens. In de tweede helft van 2011 wordt het lensassortiment verder uitgebried. De NX100 heeft een ‘lens priority mode’: als je een bepaalde lens gebruikt, herkent de camera het lenstype en configureert het automatisch de instellingen die het beste passen bij de aangebrachte lens. De camera heeft een Dust Reduction-functie die stofdeeltjes verwijdert van de lens voordat je een opname maakt.

Smart Filter
De NX100 kan video opnemen in HD (720p). Met de Sound Picture-functie, kan je geluid opnemen als je een foto neemt. Zoals andere Samsung camera’s biedt de NX100 ook de creatieve Smart Filter-functie. In de afspeelmodus kun je zeven verschillende effecten op foto’s toepassen, zoals vignette, soft focus, fish-eye en miniature. Ook kun je accessoires aanschaffen, zoals een Electronic View Finder, Flash en GPS tracker om de exacte geografische locaties van opnamen vast te leggen. De body van de NX100 meet 120 x 71 x 35 mm.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung NX100 heeft een adviesprijs van € 599 en is leverbaar in vier kleuren: zwart, wit, bruin en zilver.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikeliPhone look-a-like heeft veel potentieel
Volgend artikelTrio Symbian smartphones van Nokia
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.