Trio Symbian smartphones van Nokia

0
34
Nokia C6 (links), C7 (boven) en E7 (rechts)

Nokia C6 (links), C7 (boven) en E7 (rechts) (© ; licentie: )

Naast de eerder aangekondigde N8 zal Nokia nog drie smartphones uitbrengen met de nieuwste versie van het Symbian besturingssysteem.

Tijdens Nokia World 2010 kondigde de Finse fabrikant een nieuwe reeks smartphones aan. Alle toestellen zijn uitgerust met het nieuwe Symbian^3-platform en bieden uitgebreide Ovi-diensten en -apps, waaronder de nieuwste bèta-versie van gratis Ovi Kaarten met nieuwe functies voor gebruik in de auto en te voet. De Nokia E7, Nokia C7 en Nokia C6 hebben heel wat specificaties gemeen. Zo ondersteunen ze wifi-n, hsdpa en Bluetooth 3.0 en hebben een micro-usb-aansluiting. Ze ondersteunen ook verschillende startschermen, visuele multi-tasking en op gebaren gebaseerde interactie.

De Nokia E7 is een nieuw slidermodel met een volledig toetsenbord en een 4-inch AMOLED capacitive aanraakscherm (640 x 360 pixels) met Nokia’s ClearBlack-technologie die ook een goede beeldkwaliteit buitenshuis moet garanderen. Met Microsoft Exchange ActiveSync biedt de Nokia E7 real-time en veilige toegang tot zakelijke e-mailinboxen en persoonlijke toepassingen. De smartphone heeft een 8 megapixel camera met dual led flash en kan HD video opnemen (720p). De E7 meet 124 x 62 x 13 mm en weegt 176 gram.
De Nokia C7 is een snoepreepmodel met een 3,5-inch AMOLED capacitive aanraakscherm (640 x 360 pixels). Met de C7 heb je snel toegang tot sociale netwerken en de smartphone toont updates van bijvoorbeeld Facebook en Twitter, evenals binnenkomende mails. De smartphone heeft eveneens een 8 megapixel camera met dual led flash en HD video-opnamemogelijkheden (720p). De C7 meet 120 x 57 x 10 mm en weegt 130 gram.
Ook de Nokia C6 is een snoepreepmodel. Het is de compactste van de drie modellen en is uitgerust met een 3,2-inch AMOLED-beeldscherm (640 x 360 pixels) met full-touch mogelijkheden en Nokia’s ClearBlack-technologie. Naast de 8 megapixel camera heeft de C6 ook een tweede camera voor videobellen. De C6 meet 104 x 53 x 14 mm en weegt 131 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia E7 heeft een adviesprijs van € 639, de C7 een adviesprijs van € 419 en de C6 (C6-01) tot slot een adviesprijs van€ 339. De smartphones zullen voor het eind van dit jaar te koop zijn.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSysteemcamera met lensbediening
Volgend artikelTwee Desire smartphones van HTC met vernieuwde Sense
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.