Nokia smartphone met Symbian 3

0
55
Nokia N8

Nokia N8 (© ; licentie: )

Nokia kondigt een smartphone aan die werkt met de nieuwste versie van het Symbian besturingssysteem. Ook heeft deze smartphone een 12 megapixel camera aan boord.

De Nokia N8 is de nieuwste telg in de Nseries smartphones van Nokia. Door het gebruik van Symbian 3 levert de N8 betere grafische prestaties, multitouch-functionaliteit en volledige HDMI-ondersteuning. Ook wordt WLAN IEEE802.11 b/g/n ondersteund. De smartphone biedt tot drie aanpasbare startschermen voor applicaties en widgets. Het 3,5-inch 16:9 nHD OLED capacitive touch scherm heeft een resolutie van 640 x 360 pixels.

Sociale netwerken
Met de Nokia N8 heb je snel toegang tot sociale netwerken. Op het startscherm van de smartphone zijn Facebook- en Twitterfeeds live te zien. Je kan je status updaten en je bestemming of foto’s delen. Evenementen in de sociale-netwerkagenda’s synchroniseren eenvoudig met de agenda op de Nokia N8.

Camera
De Nokia N8 is uitgerust met een 12 megapixel camera met Carl Zeiss-lens en Xenon-flits. De smartphone kan videobeelden in HD-kwaliteit (720p) maken en beschikt over editeerfunctionaliteit. Het interne geheugen bedraagt 16 GB en de smartphone ondersteunt microSD geheugenkaartjes tot 32 GB.

Mediaspeler
Je kan de Nokia N8 koppelen aan een home theater-systeem, zodat je de video’s in HD-kwaliteit en met Dolby Digital Plus-surroundsound kan bekijken. De N8 biedt ook toegang tot online tv-diensten met programma’s, nieuws en entertainment van zenders als CNN, E! Entertainment, Paramount en National Geographic.

Navigatie
De Nokia N8 is voorzien van gratis Ovi-kaarten met wandel- en wegenroutes, waarmee je kan navigeren en de bezienswaardigheden in de buurt kan vinden in meer dan zeventig landen wereldwijd.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia N8 is vanaf het derde kwartaal van 2010 verkrijgbaar in vijf kleuren voor een adviesprijs van €370 exclusief BTW.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelZakelijke notebook van Samsung
Volgend artikelDe Sims 3 in consoleversies
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.